Велинград - online - Общинa Ракитово получи приз “Етнически толерантен работодател” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинa Ракитово получи приз “Етнически толерантен работодател”
Публикувано 2014-11-04 09:47:04 от Темпо

Общинa Ракитово е сред първите общини, които се сдобиха с титлата “Етнически толерантен работодател”. Това стана на тържествена церемонията в сградата на Областна администрация - Пловдив, където бяха отличен и 11 фирми и предприятия. Община Ракитово бе представена от зам.-кмета Димитър Топалов, който получи сертификат “Етнически толерантен работодател” за това, че сред работниците има представители на различните малцинства в страната и по еднакъв начин се третират наравно с българите.

Учредител на приза е социална фондация “Инди-Рома 97”, която вече регистрира в Патентното ведомство марката “Етнически толерантен работодател”. Иновативният социален експеримент е резултат на работата на тази неправителствена наша организация по проекта “Етнически толерантен работодател - трансфер на добри практики за равно третиране”, който се реализира успешно повече от година. Проектът е финансиран по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, а схемата на проекта за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ се нарича “Без граници”.
Проектът е с продължителност 18 месеца, стартирал е с мащабно социологическо проучване между 200 работодатели от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково за това колко от работещите при тях са от ромски произход. Оказало се, че повече от половината нямат нищо против работниците им да са от малцинствата. В резултат сега вече около 100 души от ромски произход са постоянно трудово ангажирани. С най-успешна реализация ромите се наемат в шивашката промишленост, строителството, секторите чистота и озеленяване.
Проектът ще продължи и с втори етап, като ще се търси ефектът от прилагането на подобен почин в Чехия. Социална фондация “Инди-Рома 97” разполага с модерен Център за квалификация и присвояване на нови умения на роми в град Куклен, в който работят 15 експерти.
Елена Зарева, Пресцентър на Община Ракитово


_MEDIANAME : dimitar_topalov.tif   

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай