Велинград - online - Не всичко е пари... 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Не всичко е пари...
Публикувано 2014-11-04 10:35:16 от Темпо

Семейство Красимира и Красимир Дивакови отправи молба до Общински съвет - Велинград във връзка с тежко заболяване на на сина им Денис. Момчето има вродени аномалии и след консултации със специалисти в момента е на лечение в Начно-практически център по детска ортопедия в Санкт Петербург, Русия. С големи усилия семейството е събрало средства, за да започне лечение, а от Здравната каса не им осигуряват заплащане. Лечението ще се проведе поетапно, като общата сума ще бъде около 100 000 лева.

“Молим ви от сърце да дадем шанс на нашето слънчице за един нормален живот, като гласувате помощ за продължаване на лечението”, пишат бащата и майката в молбата си до Общинския съвет. Тя влезе като точка в дневния ред на редовната сесия на 30 октомври, но решение за отпускане на средства не бе взето. Съветниците се позоваха на взетото преди години решение, с което предишен Общински съвет прекрати практиката общината да подпомага финансово хора, нуждаещи се от скъпо лечение или решаване на тежки битови проблеми. В залата се чуха гласове, че ако се направи изключение за някого, това ще повлече лавина от подобни искания, а общината няма пари за подобни случаи. В крайна сметка съветниците решиха всеки от тях да помогне самостоятелно с дарение - ако желае и има възможност, но без да се ангажира общинската хазна.
Тук е мястото да обърнем поглед към практиката на съседната община Ракитово. Ако се разгледат решенията на тамошните съветници, се вижда, че на почти всяка сесия те гласуват и отпускат средства по моби на граждани. Сумите не са големи, обичайно са за лекарства, лечение, помощ след пожар, наводнение или други извънредни събития. Освен с пари, в определени случаи община Ракитово помага и с дървесина от общинския горски фонд. Най-пресният пример е сумата от близо 6000 лева за семействата, чиито домове пострадаха при голям пожар през септември.
Сравнението винаги е полезно, то дава възможност да се видят плюсове и минуси, да се преосмислят решения и практики. А взетото преди години решение община Велинград да спре всякаква помощ за хора в нужда е точно от тези, които си струва да се преосмислят и то с идеята, че не всичко е пари.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай