Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.11.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.11.13
Публикувано 2014-11-04 10:48:39 от Темпо

ПОМПИ Съветниците измениха решението, с което общината предостави на “ВКТВ” за стопанисване топлопровода за минерална вода “Чепино” и помпената станция към него. Не общината, а общинската фирма като единствен ВиК оператор за територията ще трябва да купи и монтира нужните нови помпи, решиха съветниците.


ПАРЦЕЛИ Общината ще продава три свои парцела за жилищно строителство на ул. “Пушкин” във Велинград с площ 444, 322 и 352 кв.м. и начални цени съответно 22 200, 16 100 и 17 600 лева. Съветниците гласуваха продажбата да стане чрез търг с тайно наддаване.

“СБР-НК” Местният парламент даде съгласие за учредяване на възмездно срочно право на водопрокарване на “Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” за съществуващия водопровод от находище за минерална вода “Велинград - Лъджене” до “Курортна поликлиника”. Дължината на водопровода в общински имоти е 254 метра, предстои Общинският съвет да утвърди цената за правото на прокарване.

НАЕМИ С още 5 години бяха удължени договорите за наем на общински обекти на ЕТ “Милчо Милев” - за магазина за риба на пазара във Велинград и на ЕТ “Джемал Зекрия - Кифлата” - за павилион за закуски в двора на училището в Света Петка.

ЗАМЯНА Във връзка с предстоящото изграждане на корекционна стена на река “Чепинска” бе гласувана замяна на дворно място, собственост на Величка Мицикулева с площ 230 кв.м. за общински земеделски имот с площ 1.500 дка в местността “Гръчки дол”.

“СТАРИНА” Общинският съвет даде разрешение за изработване на парцеларен план за трасе на ски-влека в местостта “Старина” над Юндола. За нуждите на ски пистата на “Старина” е необходимо изграждането на полустационарен ски влек ПВС 12 с дължина 276 метра. Площта засяга горски територии - публична държавна собственост в размер на 857 кв.м. в района на действие на УОГС - Юндола.

ГОРСКИ ПУНКТ По искане на ДГС “Алабак” бе дадено разрешение за определяне на трасе за нова подземна кабелна линия в местността “Чолаков чучур”. Тя ще послужи за ел. захранване на контролния горски пункт, а трасето на ел. провода ще бъде с дължина 1217 метра.

ПИСТИ Съветниците разрешиха изработване на подробен устройствен план, с който ще се промени предназначението на земи и гори от държавния горски фонд и имоти с отреждане “За озеленяване и спорт” за ски писти в курорта Юндола. Гласувана бе и промяна предназначението на земи в местността “Филибелийска поляна” с ново отреждане “За зимни спортове и ловна стрелба”. С друго решение Общинският съвет разреши изработване на ПУП за промяна предназначението на поземлен имот по плана на Света Петка за ски писта и шанца за ски скокове.

ЛВБ По искане на Народното събрание, собственик на Лечебно-възстановителната база във Велинград, съветниците одобриха промяна на предназначението на имот горска територия в “хидротехнически и площадков енергиен обект” към ЛВБ на НС.

ИМОТ С 15 гласа “за” съветниците взеха решение за промяна на границите в общински имот “За санаториум”, заличаване на улица-тупик и обособяване на нова улична регулация в района срещу санаториума на “СБР-НК” във Велинград. Илко Николов от Общинска администрация обясни, че общинският имот е дълъг и тесен и е в интерес на общината да го придаде към имотите на фирмата, която строи хотел в съседство. Фирма “ВИП” е готова да закупи имота, а в противен случай той пак ще се ползва за паркинг на хотела, но без общината да получи пари, подчерта инж. Николов. Съветниците от ГЕРБ първо направиха предложение за отлагане на точката, което не бе прието, а след това се въздържаха при гласуването на решението.

ДЕРЕ С пълно единодушие съветниците гласуваха решението за дере “Власа”, което не приеха на предишната редовна сесия и бе върнато за ново разглеждане от кмета Иван Лебанов. Той специално им благодари, че помагат за отразяване в кадастъра на дере “Власа”. Противоположно мнение изрази София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград”, според която с решението се извършва беззаконие.

ОТЛАГАНЕ Поредица от решения за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд на наследници отново бяха отложени. Съветниците настояха за изясняване на собствеността на предлаганите земи.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България