Велинград - online - Общината ще даде средства за осветление по бул. “Съединение” и закърпване... 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината ще даде средства за осветление по бул. “Съединение” и закърпване...
Публикувано 2014-11-04 10:49:41 от Темпо

С това се ангажира кметът Иван Лебанов по време на обсъждането на промени в Програмата за капиталови разходи на сесията на 30 октомври. Поредните промени в програмата доведоха до поредните дълги дебати и различни нови искания от страна на съветниците. Радослав Димов от ГЕРБ поиска да се отпуснат пари за поне дребни консумативи за осветлението на бул. “Съединение” и за закърпване на зеещите дупки по околовръстния път от ул. “Н. Вапцаров” през жп-прелеза и до “Кристал”. Въпросите са парливи и точни, призна кметът Иван Лебанов.
Той разясни, че в спечеления проект за ремонт на бул. “Съединение”, който ще започне през 2015 г., са предвидени пари за цялостна подмяна на осветлението. За да не се дублират средства, общината не е заложила такива в капиталовата програма, но ще извърши най-неотложните ремонти на осветителните тела по булеварда със собствено финансиране. Асфалтирането на околовръстния път е заложено в обществената поръчка, чието обжалване продължава пред 5-членен състав на Върховния съд. Ако поръчката все пак пропадне, ще закърпим дупките с наши средства, каза кметът. Той помоли съветниците да гласуват заложените в капиталовата програма суми за закупуване на тръби за ВиК, за да може през 2015 г. да има резерв за подмяна на водоснабдителната мрежа поне в най-невралгичните места по улици, които ще се асфалтират.
Списъкът на исканията, както обикновено, бе дълъг. Съветниците от Сърница поискаха 15 000 лева за довършване на пътя за Орлино, а Ив. Лебанов им припомни, че са били против предложените от ОА продажби, които осигуряват приходи в общинската хазна. Йордан Аршинков настоя за средства за водопровод на Рохлево. В отговор кметът разясни, че в Рохлево има вода от водоема на Аврамови колиби и благодари за проявеното разбиране от община Якоруда. София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” поиска общината спешно да закупи автобус за училището в Абланица, където децата пътуват със стара УАЗ-ка. Проблемът е сериозен, защото училището дълги години е пропускало да прави нужните ремонти на автобуса и сега се налага временно да се ползва стара УАЗ-ка, каза кметът Лебанов. Общината е изпратила писмо до Министерството на образованието и кметът ще отива да “митарства” при министъра в София, когато такъв бъде избран.
В крайна сметка промените в капиталовата програма бяха гласувани така, както ги предложи ОА. Сред обектите, които остават без финансиране е ремонтът и подмяната на уличното усветление на бул. “Съединение”, ВиК мрежите на Рохлево и Бирково, част от парите за изграждане на символ на Велинград, път Света Петка - Всемирци и др. Остават важни обекти, сред които и спешният ремонт на покрива на читалището в кв. Чепино, чиято зала се наводни след поройните валежи преди седмица.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води