Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.11.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.11.14
Публикувано 2014-11-04 10:57:49 от Темпо

ПЛАНОВЕ В броя на Държавен вестник от 24 октомври 2014 г. са обнародвани обявленията на Община Велинград за подробните устройствени планове за района на Военния санаториум и промишлената зона във Велинград и за село Бирково. Вече тече едномесечният срок, в който гражданите могат да правят възражения по плановете. Те са изложени и могат да бъдат подробно разгледани във фоайето на първия етаж в сградата на общината.


ВАС Петчленният състав на Върховния административен съд образува дело по жалба на “Сдружение Велинград” по обществената поръчка на общината за асфалтиране. Заседанието е насрочено за 26 януари 2015 г. Това поставя още въпросителни пред сагата с асфалтирането на улици във Велинград, за което държавата отпусна 1 милион лева, но в рамките на бюджета за 2014 г.
ТОК На 28 октомври ЕВН успя да възстанови електрозахранването на Сърница. Сърничани стояха 4 дни без ток заради авария на 110 киловатов електропровод в резултат на рязкото влошаване на времето на 25 октомври.

ГОРИВА На 30 октомври Община Велинград обяви обществена поръчка за доставка на горива и гориво-смазочни материали. Позовавайки се на текст от закона, общината е избрала процедурата “договаряне без обявление”.

УЛИЦА Със сумата от 18 127 лева Община Ракитово започва ремонт на 614 метра тротоари по ул. “Братя Кръстини” в общинския център. Обществената поръчка за избор на изпълнител е насрочена за 28 ноември 2014 г.

ПРОЕКТИ Областната Комисия по заетост одобри 11 проекта на общини за разкриване на работни места през 2015 г. Проектите са за общо 692 работни места, като общините ще предлагат работа предимно за младежи до 29 г. и за хора над 50 години в дейности като охрана и почистване. За финансирането на всички 11 проекта са нужни 2 577 591 лева, а крайното решение ще бъде на Министерството на социалната политика.

ПРОКУРОР При обявената повторна процедура Висшият съдебен съвет отново не успя да избере окръжен прокурор на Пазарджик. За поста кандидатстват тримата юристи Васил Малинов, Георги Кацаров и Радослав Бакърджиев, но нито един от тях не е събрал нужното мнозинство от 13 гласа.

АВТОГАРА С едномесечно закъснение от 1 ноември заработи новата автогара в Пазарджик, която ще се ползва и от велинградските автобуси. Автогарата е на входа на града в района на бившите казарми далече и от центъра, и от жп-гарата.

СРЕЩА На 7 ноември в хотел “Елбрус” ще се проведе информационна среща, на която ще бъдат представени възможности за участие в новите оперативни програми на Европейския съюз. Организатори са Областният информационен център и Центъра за кариерно ориентиране в Пазарджик.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай