Велинград - online - Химици донесоха отличие от “Наука на сцената-5” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Химици донесоха отличие от “Наука на сцената-5”
Публикувано 2014-11-13 20:17:44 от Темпо

От 24 до 26 октомври 2014 год. в град Севлиево се проведе Националният фестивал “Наука на сцената-5”. Той бе организиран от Съюза на физиците, химиците и биолозите, от Министерството на образованието и науката. Петото издание на Националния фестивал „Наука на сцената” ще бъде последвано от международна изява през месец юни 2015 година в Лондон, Англия.

Фестивалът е продължение на Европейската програма “Science on stage” и има за цел да предизвика и поддържа интереса на младите хора към природните науки като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера. Той дава възможност на учители и ученици да представят и приемат науката по нов начин, като демонстрират забавлението, което науката носи. В събитието участваха 45 отбора от различни градове на България. Представянето се осъществи в три паралелни сесии: представления на сцена, щандове и семинари .
Учениците от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - Велинград Валерия Шаркова, Атина Шишекова, Даниела Дулчева, Радка Гарданска и Ивелина Нейкова с ръководител г-жа Боряна Пендарова, участваха в направление “Науката и нейните приложения”. Участниците представиха свой проект на тема:”Вакуумректификация на терпентин за получаване на чисти терпени”. За отличното представяне бяха наградени със специалната награда на „Център за творческо обучение” - София - куфар “Химична лаборатория“, 7 безплатни пропуска за международната конференция “Инструменти за привлекателно образование” в София и едногодишен абонамент за списание “Светът на физиката” за 2015 г. , осигурен от Националния организационен комитет на фестивала и Съюза на физиците в България.
Боряна Пендарова, ст.у-л по химия

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води