Велинград - online - 20-годишният клуб “Интелект” продължава да трупа успехи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

20-годишният клуб “Интелект” продължава да трупа успехи
Публикувано 2014-11-13 20:56:11 от Темпо

За пореден път ученици от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” “пребориха” Националното състезание по природни науки, чието 12-то издание се проведе от 31 октомври до 2 ноември във Видин. Оценките са “Отличен 5.50”, а впечатлението на отличниците е, че дори са недооценени.

Проектът на учениците от ПГИТ “Ал. Константинов” Георги Пърков (“Счетовонда отчетност”) и Христина Благова (”Администратор в хотелиерството”) се казваше “Това чудо светлината” и бе посветен на най-големия природен феномен. С решение на ЮНЕСКО 2015 е определена за година на светлината.
Техният ръководител г-жа Магдалена Белухова сподели, че през годините - а те са вече 20(!), в клуб “Интелект” са разработвали мното екологични фактори: водата, въздуха, почвата, шума, отпадъците. Така че разглеждането на фактора светлина от химична, биологична и физична научна гледна точка е интересно и значимо. Хубавото е, че в проучването се включиха цели класове - VIII “а”, IX “а”, “б” и “е”, X “а”, а логистичната помощ на учителите Дора Кърмова, Венета Папанова, Иванка Гушевилова и Люба Сергиева направи работата по проекта практически комплексна и с висока методическа стойност.
Много от проучванията на образованието в България показват липса на интерес към физиката и химията и неумение за формиране на ключови компетентности - висока общонаучна и практическа образованост. Общото мнение на преподавателите е, че успоредно с масовата работа за овладяване на пропуските и корекцията им, трябва да се работи и индивидуално с талантливи деца. Финансирането за участие в такива състезания е приоритет на държавата, но изискват и много усилия, всеотдайност, търпение. Има моменти на разочарование - един грешен отговор, една повредена флашка или недобре направен постер и всичко отива по дяволите, иде ти да заплачеш. Но е важно в такива моменти да оцениш факта, че си вътре в играта. При това в националната игра, където са най-добрите.
Затова е истинско удоволствие да си девети от 30 елитни отбора на професионални, природоматематически и езикови гимназии, както и елитни СОУ, при наличието на 7 пълни шестици и едно 5.75. Затова на нашите ученици - бъдещия специалист по теоретична физика и информатика Георги и бъдещия специалист по биология и английски език Христи пожелаваме щастливи студентски години. Техният силен старт с “Отличен 5.50” им дава шанса да се подготвят много по-спокойно за своя път в науката, казва г-жа Белухова и допълва: “А за нас - техните учители, остава удовлетворението, че за пореден път сме успели заедно - ученици, специалисти и ръководители.”
Клуб “Интелект”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България