Велинград - online - ПРИЗИВ от Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРИЗИВ от Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград
Публикувано 2014-11-13 21:12:19 от Темпо

Уважаеми съграждани,
Предстои обществено обсъждане за отваряне на мина за добив и преработка на волфрамови руди от находище “Грънчарица Център”. Находището се намира на 8 километра по пряка линия и на около 20 километра по шосе от Велинград и е разположено в район, който захранва с питейна вода нашия град.

Уважаеми съграждани,
Предстои обществено обсъждане за отваряне на мина за добив и преработка на волфрамови руди от находище “Грънчарица Център”. Находището се намира на 8 километра по пряка линия и на около 20 километра по шосе от Велинград и е разположено в район, който захранва с питейна вода нашия град.
Запознахме се подробно с инвестиционните намерения на фирма “Ресурс-1” АД, която иска да развива рудодобива и с Доклада за оценка на въздействието върху околната среда. Считаме, че добивът и преработката на волфрам и волфрамсъдържащи руди в район на вододайна зона, на геологичен разлом и сеизмична активност крие огромни екологични рискове и застрашава:
- здравето на хората
- питейната вода на Велинград и региона - минералните извори в Чепинско
- чистотата на въздуха
- уникалната природа
- инфраструктурата
- развитието на Велинград като туристически център
Сега е времето да отстояваме своето право на чиста околна среда, защита на здравето и на бъдещето на Велинград като утвърден национален и международен курорт!
Като представители на туристическия бранш към момента ние сме инвестирали в създаването на близо 60 хотела, на множество къщи за гости, заведения и други обекти за туризъм. Разкрили сме над 3000 работни места, туризмът подпомага развитието на много от секторите в местната икономика и дава хляб на огромна част от жителите на града и региона.
През годините сме работили активно и всеотдайно за рекламата на Велинград и нашият град спечели титлите “СПА столица на България” и “СПА столица на Балканите”. Нека не забравяме, че това стана след тежка процедура, в условията на голяма конкуренция и Велинград победи благодарение на уникалното съчетание от минерални извори, чист въздух и зеленина.
Трябва ли да поставим пред риск това огромно богатство, което ни е дарила природата? Трябва ли да поставим пред риск името на Велинград като един от най-известните и най-харесвани курорти в България и всичко, което сме изградили и постигнали досега? И най-важното: трябва ли да поставим на риск здравето на хората и бъдещето на децата ни?
Подкрепете нашите усилия да спрем рудодобива, като участвате в откритата гражданска подписка, която ще внесем до кмета и общинските съветници, с настояване местните органи на власт да защитят правата и интересите на жителите на общината!
Не оставайте безучастни към този толкова важен за Велинград проблем и елате на общественото обсъждане на 28 ноември 2014 г. (петък) в 17 часа в голямата зала на общината. Да защитим нашия град, нашето здраве, нашите гори и извори, нашата работа и бъдеще!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола