Велинград - online - Ползотворна обмяна на опит в сферата на горското и ловно стопанство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ползотворна обмяна на опит в сферата на горското и ловно стопанство
Публикувано 2014-11-18 09:00:35 от Темпо

В края на октомври в ПГГС “Христо Ботев“ Велинград се проведе планирано обучение на ученици от Шумарската школа от гр.Кралево, Сърбия. Това е поредното гостуване на сръбски ученици по договорената между двете училища програма за обмяна на опит в областта на горското и ловно стопанство.

При тази визита на сръбските колеги и ученици акцент бяха теми, свързани с ловното стопанство в България, по които се обучават нашите ученици. С голям интерес гостите разгледаха материалната база на училището ни и не пропуснаха да направят много снимки и да отбележат, че са впечатлени и респектирани от отлично оборудваните и онагледени кабинети.
По време на престоя си сръбските ученици и колеги взеха участие в мероприятия по таксация на дребен дивеч, участваха в наблюдение и подхранване на дивеч в оградена площ и имаха възможност да получат специален бонус - среща и обучение от един от най-големите специалисти в областта на лова и ловностопанските дейности доц.Христо Михайлов, преподавател в ЛТУ-София.
С огромен интерес премина и срещата с бивш възпитаник на гимназията ни Димитър Тодоров, който с удоволствие сподели своя опит в отглеждането на различни породи ловни кучета, показа своите ловни кучета и демонстрира ефективността от обучението им.
При посещението във фазанарията в ТП ДЛС “Тракия” сръбските и български ученици успяха да видят и разберат много за съвременното изкуствено производство на фазани, яребици и кеклици, както и за тяхното развъждане, разселване и ловуване.
“Интензивна, полезна и ефективна бе програмата за нас и учениците ни. Вие сте еталон за нас! Сърдечно благодарим!“ - това казаха, като се разделяхме и тримата колеги от Сърбия - Зорица Радованович, Милан Жаркович и Владимир Стойчич.
инж. Надежда Ганчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола