Велинград - online - В последния работен ден oбщината избира изпълнител на ключов проект 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В последния работен ден oбщината избира изпълнител на ключов проект
Публикувано 2014-11-18 09:16:16 от Темпо

В последния работен ден на 2014 г. - 30 декември, Община Велинград ще избира изпълнител на един от ключовите проекти за догодина - ремонта на бул. “Съединение”. Проектът “Зелена и достъпна градска среда” е финансиран от оперативна програма “Регионално развитие” със сумата от 3 694 059 лева. На 13 ноември общината стартира обществената поръчка, която ще определи коя фирма ще изпълнява предвидените строителни и ремонтни дейности по две обособени позиции.

Първата позиция възлиза на 3 152 299 лева и включва ремонтни дейности по бул. “Съединение”, ул. “Братя Маврикови”, ул. “Димитър Благоев” и площад “Македония” в квартал Чепино. Предвидени са подмяна на осветителните тела с внедряване на мерки за енергоефективност и облагородяване и запазване на съществуващата растителност и рехабилитация на тревните площи. Уличната мрежа ще бъде изцяло преасфалтирана, в участъците с настилка от павета се предвижда демонтаж на паветата, полагане на нова пясъчна основа и асфалтиране, нова пътна маркировка на пешеходните пътеки и велоалеите. Задължителна част от проекта е осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания - понижаване на участъци от тротоарите и полагане на тактилна настилка в участъци изискващи повишено внимание.
Втората обособена позиция е за реконструкция, рехабилитация и благоустрояване на паркове, паркови зони, места за отдих и зелени площи на територията на Велинград: парк “Гарата” в Чепино, парк под ОУ “Неофит Рилски”, парк пред супермаркет “Фреш”, парк пред ОДЗ “Слънчице”, парк “Триъгълна градинка” в центъра на Лъджене. Предвидени са дейностите: рехабилитация и реконструкция на съществуващата алейна мрежа, поставяне на ново парково обзавеждане, рехабилитация и реконструкция на съществуващи стълби, поставяне на нова детска площадка с ограда върху ударопоглъщаща каучукова настилка, поставяне на спортна площадка с уреди за спорт на открито, реконструкция на чешма и чешма-паметник, фундаменти на кошчета за боклук, пейки, перголи и осветителни тела, въвеждане на енергоспестяващо осветление, изграждане на поливни системи, облагородяване и запазване на съществуващата растителност и рехабилитация на тревните площи. Стойността на дейностите по тази обособена позиция е 541 759 лева.
Откритият конкурс е насрочен за 30 декември, а срокът за работа по проекта е 10 месеца, така че в рамките на следващата година би трябвало да видим неговото начало и да се надяваме успешен финал.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай