Велинград - online - Канят новите депутати на общественото обсъждане за мината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Канят новите депутати на общественото обсъждане за мината
Публикувано 2014-11-18 09:20:25 от Темпо

Председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова изпрати официално писмо-покана до деветимата народни представители от нашия избирателен район. В писмото се казва: “С огромна загриженост за бъдещето на Община Велинград, най-учтиво Ви каня да присъствате на обществено обсъждане на Доклад за ОВОС Инвестиционното предложение за ”Добив и преработване на волфрамсъдържащи руди от находище ”Грънчарица център”, общ. Велинград, инвеститор ‘Ресурс-1” АД, гр. Пловдив... Разчитаме на Вашата подкрепа!”

Г-жа Кехайова припомня, че с две свои решения от 2014 г. Общински съвет-Велинград категорично се обяви против разработването и добиването на полезни изкопаеми на територията на общината, в това число добив и преработка на волфрамсъдържащи руди от находище “Грънчарица Център”, златодобив и др. Всички стратегически документи за развитие, които Община Велинград е приела за периода 2014- 2020 г., а именно: Общински план за развитие на Община Велинград 2014-2020 г.; Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Велинград; Концепция за пространствено развитие на Община Велинград; Общ устройствен план (ОУП) на Община Велинград не предвиждат и не одобряват развитие на минна промишленост в региона. В тези стратегически програми приоритет е насърчаването и развитието на туризма.
Поканата към деветимата народни представители завършва с призив за подкрепа на позицията на местния парламент: “Развитието на минна промишленост в Чепинското корито застрашава здравето и живота на хората, а също така и безценната ни природа, с която ние се гордеем. Силно обезпокоени от този факт, се нуждаем от Вашата подкрепа, за което Ви молим да присъствате на общественото обсъждане, за да защитите здравето и интересите на жителите на Община Велинград!”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай