Велинград - online - Столичанин падна в асансьорна шахта във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Столичанин падна в асансьорна шахта във Велинград
Публикувано 2014-11-18 09:21:56 от Темпо

И Велинград влезе в серията от инциденти с асансьори, които зачестиха през последните месеци в България. На 13 ноември 66-годишен мъж от София падна в асансьорна шахта на хотел “Рич” с дълбочина 5-6 метра и получи сериозни наранявания.
Пресцентърът на МВР съобщи, че причина за инцидента е неправилна експлоатация на асансьора. По-късно бяха разпространени кадри от камерата в хотела, които бяха излъчени по БТВ. На тях се вижда как мъжът първо с крак, а след това с ръце се опитва да отвори частично затворените врати на асансьора.
В този момент асансьорът е на първия етаж на хотела, но вече е повикан от друг етаж и е тръгнал нагоре. По думите на говорителя на полицията Мирослав Стоянов пред агенция “Фокус” в същия момент явно не е сработила някоя от защитите на асансьора и той е повлякъл човека нагоре, а впоследствие вратата се е отворила и той е паднал в шахтата.
След подадения сигнал на мястото са пристигнали екипи на пожарната и болницата във Велинград, където пострадалият е откаран с множество тежки травми - фрактури на краката и тазобедрената става и в опасност за живота. По-късно мъжът е преместен в болница “Пирогов” в София.
На мястото на произшествието първоначално е извършен оглед и е образувано досъдебно производство, което да установи бил ли е изправен асансьорът, извършван ли е технически преглед, защо не са сработили някои от защитите на съоръжението и какво е сгрешил при използването му мъжът, каза говорителят на МВР - Пазарджик М. Стоянов. Ден след инцидента директорът на Държавната комисия по метрологичен и технически надзор Стефан Цанков заяви пред Нова телевизия, че няма как четирите защитни системи на асансьора едновременно да не сработят. Той бе категоричен, че занапред комисията ще отнема лиценза дори и само при един неизряден асансьор на всяка фирма, която отговаря за техническата изправност и не си върши съвестно работата.
От собственика на хотела Златко Златанов научихме, че за техническата поддръжка и безопасност на асансьорите се грижи специализирана фирма от Пазарджик. Проверките са показали, че всички документи за нормално движение и работа на асансьора са налице, асансьорът е минал технически преглед и редовно е обслужван технически, в дневник се отбелязват всички повиквания до техниците и предприетите от тях действия. Все още не е ясно защо са блокирали четирите защити, тестовете са показали, че след инцидента асансьорът се движи нормално и ще се чакат резултатите от експертизите. Според г-н Златанов версиите за външна намеса са параноя, а подобни действия за спиране на асансьора в последния момент от хора на различна възраст за съжаление са ежедневие. Той допълни, че истински съжалява за случилото се с пострадалия 66-годишен мъж и се е обадил в “Пирогов”, откъдето са съобщили, че вече са му направени две операции. Като гост на хотела мъжът има застраховка, провели сме разговори със застрахователите и имаме техните уверения, че ще условията по застраховката ще бъдат изпълнени, каза Златко Златанов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води