Велинград - online - Дойдох, видях, победих 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дойдох, видях, победих
Публикувано 2014-11-25 09:27:33 от Темпо

На 14 ноември 2014 г. отбор ученици от СОУ “Св. св. Кирил и Методий“ Велинград - Виктория Белух”ва, Наташа Златева, Георги Анастасов и Костадин Кърпачев от XА клас, с ръководител ст. учител Мария Ласонова, завоювахме убедителна победа на Националната викторина на английски език “Образование на бъдещето”.

Викторината се организира за дванадесета поредна година от фондация “Дарби“ и консултантска къща за образование в чужбина “Дарби“, в партньорство с Националния дворец на децата и с генералното спонсорство на University of Central Lancashire (UCLan), Великобритания. Това е единствено по рода си състезание на английски език в страната, което подпомага кариерната ориентация на учениците. Целта е млади хора от различни градове на България да се срещнат помежду си, да премерят езиковите си знания, да научат повече за образователните системи по света и да развият презентационни и комуникативни умения, необходими за всеки млад човек днес.
Досега нашето училище не е участвало в подобно състезание. На първия кръг, проведен в шест областни града, се изправихме пред сериозна конкуренция в лицето на пет езикови гимназии от Южна България, в т.ч. на неколкократния национален победител във викторината - хасковската гимназия с преподаване на чужди езици “Проф. д-р Асен Златаров”.
Жребият отреди именно ние да започнем първи. Последвалите два часа бяха изпълнени с напрежение и много емоция. Изправени пред журито, останалите отбори и публиката в залата, категорично показахме своите знания и умения и положеният труд беше възнаграден. Заедно със съучениците ни от Хасково се класирахме сред седемте най-добри отбора, които ще премерят сили на националния кръг на викторината, който ще се проведе в София през март 2015 г. След състезанието бяхме специално поздравени за нивото на английския ни език и презентационните ни умения от представителя на University of Central Lancashire (UCLan) и член на журито.
Дръж се, София, ние идваме!
Вики, Нати, Жоро и Коцето, Х "А"

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води