Велинград - online - В иновационния лагер всички печелят 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В иновационния лагер всички печелят
Публикувано 2014-11-25 09:42:25 от Темпо

Джуниър Ачийвмънт е една от най-бързоразвиващите се световни организации, която работи в областта на икономическото образование. Програмата предлага практическо обучение по предприемачество и финансова грамотност за всички заинтересовани на възраст от 6 до 25 години.

Световната седмица по предприемачество се провежда за седма поредна година. Между 17 и 21 ноември 2014 г. СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, ПГИТ “Алеко Константинов” и гостите им от СОУ “Св. Климент Охридски” - Пещера организираха едно от най-харесваните събития на Джуниър Ачийвмънт в България - иновационен лагер. Той се състоя в “Акватоник”, а за предоставената зала, страхотния персонал и благоприятната атмосфера благодарим на г-жа Стефка Костова - управител на балнеохотела.
Програмата предлага невероятна възможност на участниците да бъдат съветвани и наставлявани от преуспели ментори в сферата на бизнеса. Тази година в иновационния лагер финансови съветници бяха г-жа Магдалена Бизева и г-н Радослав Райчев, преподаватели по туризъм и икономика в ПГИТ “Ал. Константинов”. Журито включваше г-жа Даниела Салкина - заместник-кмет на община Велинград, г-жа Антоанета Белухова - директор на Туристически информационен център, г-жа Стефка Костова - управител на балнеохотел “Акватоник”, г-жа Христина Узунова - управител на счетоводна къща “Салдо” и г-н Иван Радичев - управител в СПА хотел “Макси”.
Тази година задачата беше свързана със зеления бизнес. Отборите трябваше да съставят план, който би допринесъл за устойчивото развитие на техния регион или България. Учениците го разглеждаха най-внимателно, получиха наставления от своите учители и се заловиха за работа. С помощта на консултантите и собствените си креативни идеи проектите бързо потръгнаха. Оказа се, че всички са харесали идеята и са готови да работят по нея.
Отборите разполагаха с по 3 минути за представяне на своите бизнес планове. Учениците се отличиха с изключителна креативност, бързина и точност в отговарянето на зададените от журито въпроси. Участниците представиха своите бизнес планове за екологията и опазването на околната среда, ефективното използване на чисти природни ресурси, спасение на дървесния материал, правилното и ползотворно използване на слънчевата енергия и минералните извори във Велинград. Презентациите бяха наситени с много положителни емоции и в тях бе вложен много професионализъм. Това направи задачата на журито изключително трудна. А докато те взимаха решение, талантливите Сонай Юсеин, Ива Папаркова, Радка Узунова и Веселин Димитров ни забавляваха с музикалната си програма.
Първо място бе отредено на проекта “Еко топлина”, който представи иновативни идеи за екологията, опазването на околната среда и чистата топлинна енергия, свързани с геотермията. Второто място отиде при бизнес плана “Ecoenergy” ООД, чиято основна идея бе относно ефективното използване на слънчевата енергия и растителната биомаса. И на трето място се класира проектът с оригинално име “Cuchan”, чиято екстравагантен замисъл за използването на царевицата като неизчерпаем източник енергия заинтригува публиката.
Журито констатира изключителен напредък относно работата и представянето на учениците. Участниците от всеки отбор получиха сертификат и награди, осигурени от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Св. Климент Охридски”. Консултантите поздравиха отборите и уверено заявиха: “Тези деца са нашето бъдеще”. Но в иновационния лагер няма загубили, защото всички печелят нови приятелства и голям опит в бизнес предприемачеството.
Виктория Белухова и Александра Масларова, 10а клас, СОУ “Св.св. Кирил и Методий”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България