Велинград - online - Дойде време и Велинград да си каже думата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дойде време и Велинград да си каже думата
Публикувано 2014-11-25 09:58:51 от Темпо

5 години след като през май 2009 г. тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма даде 35-годишна концесия за добив на волфрам от находище “Грънчарица” на пловдивската фирма “Ресурс 1”, дойде време и жителите на община Велинград да си кажат думата. На 27 ноември в Кръстава и на 28 ноември във Велинград предстоят обществени обсъждания по инвестиционното намерение на “Ресурс 1” за отваряне на волфрамова мина. В обсъжданията могат да вземат участие всички желаещи, а входираните писмени становища и направените изказвания ще бъдат предоставени на вниманието на Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Пазарджик. Това е държавният орган, който ще трябва да се произнесе след обществените обсъждания, отчитайки и мнението на живеещите в района на инвестиционното намерение.

Обществената активност в дните преди обществените обсъждания продължава да е много висока. Първоначално най-активни бяха от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (тяхната позиция четете на стр. 2), но постепенно се включиха още много хора. В гражданската подписка вече са се подписали над 5000 велинградчани и гости на града. Много браншови и обществени организации, които работят в сферата на туризма и екологията, са изпратили свои становища против отваряне на мината. Същата позиция писмено са заявили и голям брой граждани. Горещата тема надхвърли границите на социалните мрежи и влезе в предаванията на националните телевизии. Част от местните хотели и заведения смениха рекламите на своите билбордове с призив към велинградчани да изберат здраве или рудодобив. След поканата към деветимата депутати от нашия избирателен район да присъстват на общественото обсъждане, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова отправи покана и към медиите.
Преди години общественото обсъждане на проекта “Сютка” се превърна в истински сблъсък между местни и лобистки интереси, в който победиха по-богатите. Предстоящите обсъждания обещават да бъдат не по-малко горещи, а вече се чуват и гласове за провеждане на местен референдум.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола