Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.12.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.12.13
Публикувано 2014-12-03 10:01:36 от Темпо

КРЕДИТ Общинският съвет даде съгласие за ползване на банков кредит за финансиране на проекта за строителство на ВиК съоръжение в село Грашево. Размерът на разрешения кредит е до 300 000 лева.


ЗАСЕДАТЕЛИ 7-членна комисия от съветници начело с Тома Пачалов ще изготви списък на предложения за избиране на 22 съдебни заседатели за Районен съд - Велинград и 4 за Окръжен съд - Пазарджик. Мандатът на новоизбраните съдебни заседатели ще от 2015 до 2020 година. Трима заседатели за Районен съд - Велинград ще избере и Общинският съвет в Ракитово.

БОЛНИЦА Основният капитал на общинската болница “МБАЛ-Велинград” бе увеличен с 222 482 лева - стойност на част от дълготрайните материални активи, придобити по проекта за медицинско оборудване и ремонт на лечебното заведение. Образува се и фонд “резервен” в размер на 402 888 лева, решиха съветниците. Разгледан бе отчетът на общинското дружество за деветмесечието, според който болницата има 68 000 лева загуба. В общинската болница за 9-те месеца са лекувани 5076 болни, включително 239 неосигурени.

РОМИ Приет бе поредният План за интегриране на ромите в Община Велинград за периода до 2017 г. Единственото изказване в залата бе на София Ключкова, която критикува общинарите, че години наред само приемат планове, а нещата в ромските квартали не се променят към добро.

НАЕМИ Съветниците удължиха с 5 години договора за наем на търговския обект в Общинския детски комплекс. Предложение да остане досегашният наемател е направила директорката на ОДК Марияна Зинкова. От 5 на 10 години бе удължен срокът на договора за наем с “Ивели транс” ЕООД, а с нови 5 г. договорът а “Маракан БГ” ЕООД.
ЗЕМИ Разгледани бяха 10 искания от Общинска служба по земеделие за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд на наследници. Съветниците отхвърлиха молбите, в които се предлага обезщетяване на наследниците със земи публична общинска собственост и удовлетвориха останалите. Два казуса в Сърница бяха отложени с мотив да бъдат решени от бъдещия местен парламент в новата община.

НЕСЪГЛАСИЕ С 21 “въздържали се” и 4 “за” съветниците не одобриха продажбата на имот с площ 0.408 дка частна общинска собственост в местността “Кепчелево блато” на Росица Лебанова, която е собственик на стопанска постройка в имота. Оценката, определена от лицензиран оценител, е 2040 лева, но решението не бе прието.

ЛЕСОВЪДИ Общината ще сключи договори с лесовъди за извършване на санитарна сеч след падналия през октомври мокър сняг в имоти общинска собственост в землищата на Грашево и Чолаково. Договори с лесовъдите ще сключи кметът на общината.

ВОДОПРОВОД По заявление от “Холидей” АД бе дадено разрешение за разработване на план схема за нов подземен водопровод за минерална вода от находище “Велинград-Чепино”. Трасето с дължина 2379 метра ще минава по улиците “Ал. Геров” и “Н. Вапцаров”, а водопроводът ще захранва хотел “Холидей”.

КМЕТОВЕ Само четирима кметове на кметства и кметски наместници представиха исканите от Общинския съвет отчети за своята дейност и основни проблеми пред населените места: кметът на Драгиново Бисер Кафеджиев, на Кръстава Мустафа Еюпов, на Цветино Пламен Пашалиев и на Чолаково Мухмед Чолаков. Въпреки включването на точката в дневния ред, на сесията не присъства нито един от кметовете и наместниците.

ОТМЯНА Съветниците отмениха решението си за продажба на имот с площ 0.350 дка в Медени поляни, което бе върнато от областния управител. Причина за връщането и отмяната е, че посоченият за купувач не притежава законно построената във въпросния имот сграда.

ЗАМЯНА Одобрена бе замяна на имот частна общинска собственост с площ 556 кв.м., оценен от лицензиран оценител на 15 568 лева с имот, собственост на Благовеста Владимирова с площ 449 кв.м., оценен на 8980 лева. Разликата от 6588 лева ще бъде заплатена от Благовеста Владимирова на общината, а имотът ще се ползва за жилищно строителство в района на Асфалтова база - ул. “Георги Кирков”.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води