Велинград - online - Хората в Кръстава имат различни позиции за мината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хората в Кръстава имат различни позиции за мината
Публикувано 2014-12-03 10:08:23 от Темпо

На 27 ноември в Младежкия дом в Кръстава се проведе общественото обсъждане за волфрамовата мина. В нуждаещата се от сериозен ремонт зала, “украсена” с дувиза “Единество, творчество, красота!”, се събраха защитници на рудодобива начело с кмета Мустафа Еюпов и противници - предимно от Велинград. Представител на общината бе зам.-кметът Исмет Бабучи. Бурните спорове започнаха още извън залата, но все пак не прехвърлиха рамките на горещия диалог.

След задължителната част - представяне на инвеститора “Ресурс 1” и доклада по ОВОС, М. Еюпов попита докога Кръстава трябва да тъне в такава нищета, защото няма работа, а политиците само обещават и нищо не правят. Той внесе подписка в подкрепа на инвестиционното намерение. В същия дух бяха изказванията на представителите на Зелен алианс Валентин Симов и Васил Йотов, минният инженер Нейчо Нейчев, геологът Никола Мирчев, миньорът З. Бозев. Против рудодобива се обявиха Златко Златанов - председател на СХР - Велинград, председателят на “Екогласност” Емил Георгиев, Сърнела Воденичарова, Роман Кендеров от сдружение “За земята на България”, минният инженер Емил Вълов, хотелиерите Цвета Андонова и Ангел Манолов, Борис Голомехов, София Ключкова и др.
“Не мислете,че тези млади хора искат да слязат под земята”, каза жителят на Кръстава Рахим Ендяков и поиска конкретни отговори колко хора ще работят в мината и по какви цени концесионерите ще изкупят земеделските земи в района на находището. “Ако тук има специалисти по всички дейности, ще назначаваме.
Земеделските земи ще изкупим по пазарни цени”, каза директорът на “Ресурс 1” Г. Налджиев. Неговият отговор обаче не бе приет еднозначно от жителите на селото, тъй като там няма много минни специалисти и работници, а в същото време се обещават стотици работни места. След повече от 5 часа обсъждане тези въпроси останаха открити, а позициите на хората в Кръстава - разделени.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води