Велинград - online - В търсене на нови възможности 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В търсене на нови възможности
Публикувано 2014-12-09 09:45:04 от Темпо

На 3 декември отбелязахме Международния ден на хората с увреждания. По инициатива на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик традиционно във фоайето на институцията се провежда изложба на творчество на деца със специални образователни потребности (СОП) от цялата област. Свои творби представиха и децата от Помощно училище ”Драган Манчов” Велинград. На откриването началникът на РИО В. Кайтазова изказа подкрепа за инициативи и дейности на специалните училища в региона.

Всяка година на този ден световното обществено внимание е насочено към търсенето на нови възможности за подкрепа на тези хората. Професионално образование и реализация на учениците със СОП е един от стратегически приоритети в дейността на ПУ “Др. Манчов”. Заедно с Центъра за кариерно развитие - Пазарджик и Бюро по труда - Велинград беше проведен форум “Път към моята професия“. По интересен, интерактивен начин, под формата на игра учениците се научиха да разработват автобиография, усвоиха важна информация, която ще им бъде необходима при търсенето на работа след завършването на училището. Посетиха Бюро по труда в рамките на инициативата “Седмица на отворени врати за младежи“ и от служителката г-жа Илинова получиха пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват. Изказваме благодарност на директора на ДБП г-н Мандраджиев и на г-жа Илинова за предоставената възможност за участие на учениците със СОП, благодарение на което младежите припознаха институцията като сигурен и лоялен партньор.
Помощно училище в своята стратегията за развитие заложи много дейности по професионално образование на ученици със СОП от целия регион. Предстои ни много работа с различни институции, с представители на бизнеса и се надяваме, че със съвместни усилия, заедно, ще създадем подкрепяща среда за интеграцията на хората с увреждания, както и да създадем условия и гаранции за равнопоставеност и пълноценно тяхното участие във всички области на обществения живот.
Елена Канлиева, директор на ПУ “Др. Манчов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води