Велинград - online - БСП: България е кръгово кръстовище, всички големи проекти я заобикалят 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БСП: България е кръгово кръстовище, всички големи проекти я заобикалят
Публикувано 2014-12-09 10:19:00 от Темпо

На 3 декември в БЛЦ “Камена” във Велинград се проведе среща на ръководството на БСП с местни лидери на партията от областите Пазарджик, Пловдив и Благоевград. Председателят на БСП Михаил Миков съобщи, че такива срещи се правят в цялата страна, а целта е да се подобри организационното състояние и партията да стане по-дееспособна по време на избори и за политически действия в ролята си на опозиция. “Чуваме гласове, които тъгуват по нашето неучастие в управлението, но те са пренебрежимо малко”, каза М. Миков и подчерта, че БСП остава лява алтернатива на днешното управление.
Според него е от особена важност да се чуе мнението на общинските председатели, тъй като се подготвят промени в партийния устав и те трябва да станат факт заседанието на конгреса през пролетта на 2015 г. Специално за структурата на БСП в Пазарджик партийният лидер заяви, че очакват по-спешни действия и да се стигне до конструктивно ръководство на местно ниво.
В кратката пресконференция заедно с Михаил Миков взеха участие Янаки Стоилов, Бойко Великов, Катя Николова и общинският председател на БСП - Велинград Георги Янчев. Повечето изказвания бяха около новината на деня - спирането на проекта Южен поток. М. Миков изрази разочарованието на “БСП - лява България”, че предложената от тях декларация, която е в подкрепа на българското правителство, е била подкрепена само от 5 партии, докато ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт са се въздържали и така ясно са заявили, че са против проекта Южен поток.
Янаки Стоилов коментира, че България все повече прилича на кръгово кръстовище, но ние сме “островчето” в средата, а всички големи геостратегически потоци само ни заобикалят. Той не се съгласи с определението на президента Росен Плевнелиев, че Южен поток е тема между Русия и ЕС и настоя, че като държава с определен сувернитет България трябва да има ясна позиция и да я отстоява и на Запад, и на Изток. Според него правителството трябва да спаси Южен поток, но е под въпрос дали страната ни е в състояние да направи поне един значим икономически проект или всички усулия ще се сведат по саниране на панелки.
Михаил Миков припомни, че в хода на предизборната кампания на 3 септември 2014 г. Бойко Борисов е заявил, че ако ГЕРБ спечели изборите, един от първите проекти, който ще бъде размразен, ще бъде Южен поток. Той даде “безплатен съвет” на премиера да потърси договорите за проекта в Българския енергиен холдинг, който заедно с “Газпром” участва с дял от 50% в проектната компания. Лидерът на БСП подчерта, че след спирането на проектите за атомна централа в Белене, петролопровода Бургас - Александруполис и Южен поток на практика се е запазил монополът през Босфора. “Всички тръби през Турция и на това му се казва диферсификация!”, заяви Михаил Миков.
Той коментира и подготвяните промени в закона за МВР с думите, че управляващите са в правото си, но това ще доведе до нови трусове в системата, от което не печелят нито държавата, нито сигурността.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води