Велинград - online - Велинград остана без зам.-областен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград остана без зам.-областен
Публикувано 2014-12-09 10:20:37 от Темпо

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от 3 декември за заместник-областни управител в Пазарджик са назначени Гинче Караминова и Стефан Мирев. Преди новите назначения от постовете бяха освободени досегашните заместници на областния управител Юмер Хамза и Диана Варникова. Двамата нови заместници са представители на ПП ГЕРБ: Гинче Караминова беше два мандата народен представител, а в момента е общински председател на партията в Пазарджик, а Стефан Мирев е председател на младежката организация на ГЕРБ в Панагюрище.

За първи път от години Велинград остава без свой представител в състава на Областната управа. Най-дългогодишен стаж като зам.-областен управител при управлението на няколко кабинета има Юмер Хамза, който е и областен лидер на ДПС. В предишния мандат на ГЕРБ Велинград имаше зам.-областен управител в лицето на Ваня Минкова.
Междувременно в първия си работен ден - 1 декември новоназначеният областен управител Трендафил Величков от АБВ се срещна с кметове и зам. кметове на 11-те общини от областта. Той ги увери, че в негово лице ще имат подкрепа за всички важни и разумни решения, касаещи работата на общините и връзката с правителството. Кметовете предложиха на областния управител да посети на място всяка община и да са запознае със спецификата и проблемите. Ще бъде продължена традицията всеки месец да се провеждат изнесени срещи на областния управител с кметовете на общини. Първата ще бъде проведена през втората половина на м. януари 2015 г. в Панагюрище.
За всички общини основен проблем остават санкциите и финансовите корекции при изпълнението на различни проекти по ОП “Околна среда” или “Регионално развитие”. Обсъдени бяха проблемите, свързани със зимното поддържане на пътищата и снегопочистването, финансовата децентрализация и определяне размера на местните данъци и такси. Поставен бе и проблемът с финансирането на програмите за заетост, както и на тяхната ефикасност и ефективност. Областният управител информира кметовете на общини, че необходимите средства по действащата НП “Сигурност” ще бъдат осигурени.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай