Велинград - online - Велинград - СПА столица или център за рудодобив 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград - СПА столица или център за рудодобив
Публикувано 2014-12-09 10:25:31 от Темпо

Има неща, явления, ценности, които говорят за интелекта и държавническото мислене на хората, които определят и решават ключови проблеми в държавата ни. Изненадващо и необосновано се обсъжда въпросът за отвaрянето на мина за добив на волфрам в района на Велинград. За тези, които го искат, нищо ли не значи “Велинград - СПА столица на Балканите”?

Как си представяте съществуването на такава мина и интереса за здравето, поминъка, туризма, екологията, привличането на чужди инвестиции във връзка със СПА и балнеологията в града и района? Навярно частни интереси за трупане на печалби ръководят авторите на тази идея. Къде е държавата? Къде е Министерството на здрвеопазването? Къде са сеизмолозите, които знаят особеностите на този район и опасността от земетръси?
Ползите от отварянето на тази мина са “капка в морето” в сравнение със загубите и вредите за целия този район. Здравето на хората, необикновеното природно богатство на минерални води, уникалните климатични условия, стотиците работни места са застрашени срещу обещаните около 200 работни места при отврянето на мината.
Не съм чувала по-голямо безумие от това да имаш такава “перла” - природен феномен, който е направил Велинград СПА столица на Балканите и да го рискуваш срещу интереси на шепа хора, за които, като че ли няма нищо свято като Народ и Родина. Не може да остане “глас в пустиня” несъгласието и страховете на местните хора.
Интересите в една държава трябва да се степенуват: първо Хората, Здравето, Просперитетът, Достойнствата и Известноста на едно населено място в страната ни и извън нея и чак тогава лични интереси и печалбарство.
Решаването на този въпрос е конкурс за държавниците ни - има ли грижа за хората и авторитета на такива значими географски обекти като Велинград - СПА столица на Балканите!!!
Вера Станчева - една софиянка, дошла да остарява в този невероятен Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България