Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.12.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.12.14
Публикувано 2014-12-09 10:39:43 от Темпо

РИТУАЛ На 2 декември ученици и учители от началния курс на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” отброиха от 1 до 10 и запалиха светлините на украсената от тях коледна елха пред сградата на Общинския детски комплекс. Свикнали сме да гледаме подобни церемонии в други градове само от телевизионния екран, а ето, че най-малките ученици ни дадоха чудесен пример: украсиха живо дърво и създадоха празник, наситен с хубави емоции и очакване за още по-хубава Коледа.


НАРЕДБИ Община Велинград предлага промени в две наредби, по които гражданите могат да дадат свои мнения и препоръки до 17 декември 2014 г. Част от измененията в Наредба № 1 за обществения ред са свързани с пожарната безопасност: задължително почистване на пожарните хидранти от лед и сняг през зимата, задължително уведомяване на Пожарната при затваряне на улици и др. Включва се забрана за движение на превозни средства с животинска тяга (каруци) без свеотлоотразители и чипиране на конете. В Наредбата за местни данъци се правят изменения в цените на част от услугите, извършвани от Общинска администрация. Измененията ще се обсъждат и на декемврийската сесия на Общинския съвет.

ДОГОВОРИ Кметът Иван Лебанов подписа договори с две фирми, които спечелиха обществената поръчка за работни проекти по проекта “Велинград - интегриран град на бъдещето”. Софийската фирма “Геоарх” с представител Даниела Запрянова ще подготви работните проекти за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа и енергоспестяващо осветление, който е на стойност 141 600 лева. Същата фирма ще прави проекта за изграждане на дневен център за възрастни хора във Велинград, цената по договора е 38 400 лева. Поръчката за работен проект за ремонт на сградата на ул. “Ал. Стамболийски”, в която учат подготвителните групи към СОУ “Св.св. Кирил и Методий” е възложена срещу 16 680 лева на “Национална агенция за териториално устройство” ООД - София с представител Александър Кирев.

КОНКУРС Изтече срокът за участие в конкурса за административен ръководител на Районен съд - Велинград. Въпреки че Висшият съдебен съвет обяви повторен конкурс, отново нито един кандидат не подаде документи за престижния пост.

ПОРЪЧКА На 6 януари 2015 г. Община Ракитово ще проведе открит конкурс по обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детските градини и млечната кухня. Стойността на поръчката е 258 492 лева, а срокът за доставките - 12 месеца.

ПИРОТЕХНИКА Глоби от 20 до 300 лева за физически лица и от 100 до 500 лева за фирми предвижда заповед на ракитовския кмет Любомир Петков. С нея се забранява търговията с пиротехнически средства без сертификат за качество, без разрешение от МВР и на нерегламентирани места. Забранява се и използването на пиратки, бомбички, димки, ракети и др. от малолетни и непълнолетни деца, както и в училища, заведения и на обществени места. За спазването на забраната отговарят полицията, директорите на училища и детски градини, собствениците на заведения и ОА.

НАГРАДА На 2 декември Браншовата камара на дърводелската и мебелна промишленост (БКДМП) получи приза “Браншова организация на 2014 г.” от Годишните награди на Българската търговска промишлена палата. В състава на БКДМП е и велинградското сдружение “Родопска мебел”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води