Велинград - online - Поредни победи за ВУИ - Ракитово в “Арена Армеец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поредни победи за ВУИ - Ракитово в “Арена Армеец”
Публикувано 2014-12-16 09:21:11 от Темпо

За децата, които учат в интерната в Ракитово, участието в спортно състезание е възможност да покажат своите способности и талант. А когато става въпрос за участие на републиканско ниво в София, предизвикателството е още по-голямо. Защото могат да се срещнат с връстници от цялата страна, да пътуват, да се изпълнят с много емоции.

И наистина, емоциите нахлуват отвсякъде в този незабравим 8-ми декември. Отборите на училището по баскетбол, тенис на маса, бадминтон и лека атлетика, водени от Кунчо Караджов - зам. директор и треньор по баскетбол по проект “УСПЕХ” и Михаил Попчев - учител по физкултура, стават преди всички. Следва бърза закуска и преглед на багажа: екипи, топки, ракети. Когато всичко е готово, лично Караджов подкарва буса на училището към София.
Обстановката в залата е невероятна. И на ХХII-ия национален шампионат за деца в риск под надслов “Спортът достъпен за всички деца” участват над 450 момчета и момичета от 35 домове за деца и интернати от цялата страна. Организатор е сдружение “Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Фонд “Социална закрила” към МТСП.
ВУИ - Ракитово участва в четири от шестте спортни дисциплини: баскетбол 3 на 3, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон. Резултатите са както следва:
1. Баскетбол 3 на 3, възрастова група родени до 1999 г., I място печели отбор в състав: Иван Породински, Цветелин Джамбазов и Иво Асенов; 2. Баскетбол 3 на 3, възрастова група родени до 1997 г., I място печели отбор в състав: Николай Бацков, Иван Породински и Цветелин Джамбазов;
3. Бадминтон, индивидуално състезание, възрастова група родени до 1999 г., I място печели Цветелин Джамбазов;
4. Тенис на маса, индивидуално състезание, възрастова група родени до 1999 г., II място печели Иван Породински;
5. Лека атлетика, индивидуално състезание, възрастова група родени до 1999 г., VI място печели Атанас Арнаудов.
На церемонията по закриването на спортния празник участват зам. министърът на Министерството на младежта и спорта Калин Каменов и зам. председателят на Българския олимпийски комитет и председател на федерацията по аеробика Йорданка Благоева. Освен медали на децата са подарени и много материални награди.
Уморени и щастливи, участниците от ВУИ тръгват обратно към Ракитово. Тогава идва една голяма изненада - в дефилето след град Септември има паднали камъни и трябва да се върнат обратно, защото пътят е затворен. Децата тихичко си споделят, че в бързината след състезанията май са забравили да споменат сакралните думи на училищния служител Мандарев, които той винаги казва преди път “Господ напред, ние след него”. Когато тръгват обратно към Пазарджик, за да минат през Пещера и оттам към Ракитово, си ги казват и всичко се нарежда. Стигат без повече проблеми в училището.
Най-голямата награда за всички участници в шампионата е незабравимото преживяване. И надеждата, че през следващите години някое от децата на 8 декември ще празнува отново, но вече като студент. Добили самочувствие и зрелост, така както на спортното състезание, ще се преборят и с трудностите на живота и ще успеят.
Свилен Топчиев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води