Велинград - online - “Дела трябват, а не думи” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Дела трябват, а не думи”
Публикувано 2015-01-02 20:50:25 от Темпо

На 16. XII .2014 г. в СОУ “Васил Левски” бе създаден нов патриотичен клуб “Млади възрожденци” към Общобългарския комитет “Васил Левски” и под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.
“Млади възрожденци” е независима патриотична обществена организация на ученици с доброволно членство.
Основната цел на клуба е утвърждаване на национално-патриотичните ценности и идеали сред учениците, независимо от техния етнос и религия, и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Някои от задачите на клуба са именно изучаването на българската история и делото и заветите на Васил Левски, Христо Ботев и дейците на българското Възраждане, националното Освобождение и защитата на Отечеството; посещение на културно исторически обекти, наблюдение и участие във военно исторически възстановки.
Директорът на училището Емил Моллов представи госта-дарител на училището д-р Любомир Крантев, управител на болница “ВИТА”. Той произнесе прочувствено обръщение към учредителите на клуба, поздравявайки ги, че учат в едно от най-реномираните училища в страната. С мъка в очите той сподели, че младото поколение вече не изпитва възхищение от националните постижения, не чувства привързаност към родната земя, език и традиции. С тези си думи гостът прикова вниманието на младежите и им показа, че патриотизмът изисква безкористна и всеотдайна работа за въздигане на народа и родината. Д-р Крантев дари на училището пано-винил с наслов “Пазете България” и серия от портрети и картини с лика на Васил Левски, от които бе оформен мемориален кът. Гост на събитието беше и г-н Куманов от Исторически музей - Велинград, който изказа своята подкрепа към клуба.
От общо 39 ученици 20 вече са част от новия клуб. Според устава за председател на клуба бе избрана преподавателката по история г-жа Радка Тотолакова, за заместник-председател ученикът от XI клас Симеон Банев, за секретар - Таня Минкова от X клас. Интересът на младите към дейностите в клуба е голям, а очакванията от тях също.
Клуб “Млади възрожденци” се обръща с призив към патриотите от другите училища от Велинград и общината да създадат свои клубове или да се включат към вече учредения в СОУ “Васил Левски“.
Това е то, СОУ “Васил Левски” Велинград, училище на родолюбци, училище с традиции, училище с бъдеще! “Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили” - Васил Левски.
Таня Минкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води