Велинград - online - Подмяната на празника и ценностите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Подмяната на празника и ценностите
Публикувано 2015-01-02 21:05:23 от Темпо

“Честита Коледа! Весела Коледа! Весели коледни празници!” Такива пожелания чуваме отвсякъде. Но какво всъщност си честитим? Каква е тази Коледа? Ясно е, че този празник се е превърнал напълно в едно атеистично и светско събитие, което напълно е изместило истинския християнски празник - Рождество Христово!

Как стана така, че названието (календи) на един езически празник, посветен на слънцето, се настани нахално и тотално в декемврийските дни на всяка година и привлича вниманието на всички не към раждането на Божия Син, не към идването на Богочовека, не към смисъла на човешкия живот и спасението на душите, не към духовните ценности, а към изцяло материални неща? Това, което се нарича “Коледа”, се е превърнало в целенасочена дейност за търговия и печалби, за някакви веселби, празнуване с богати трапези, размяна на подаръци (по какъв ли повод и по какви причини?) и всякакви тържества с определението “коледни”: концерти, банкети, пазари, базари, партита, матинета, намаления, промоции и тем подобни! Има и благотворителност, но тя остава някак встрани от общата еуфория на голямата подготовка за празнично “коледно” ядене и пиене!
Но къде в празника е Иисус Христос, къде е Спасителят? Него Го няма! Той липсва в тази суетна светска надпревара за пазаруване и за празнуване на нещо, което за доста хора дори не е ясно какво точно се отбелязва. Подмяната на празника е повсеместна, целенасочена, умишлена и това личи от рекламите в медиите. Говори се за всичко друго, но не и за Божия Син, използват се всякакви други думи и изрази (коледа, коледен дух, коледна магия и т.н), но не се споменава най-важното - Рождество Христово!
Въпреки всичко Рождество Христово е факт и дори да не го наричаме с истинското и единствено правилно название, ще се намерят хора, които ще отбележат подобаващо този празник, като кажат в умовете и сърцата си заедно с ангелското войнство “Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение! Честито Рождество Христово!”
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води