Велинград - online - Бранко Манушев: Художниците заслужават годишна награда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бранко Манушев: Художниците заслужават годишна награда
Публикувано 2015-01-02 21:08:10 от Темпо

Коледа е символ на светлина и топлина, но на 16 декември традиционната коледна изложба на велинградските художници бе открита при минусови температури в Къщата на Цвета. На фона на зимния студ и отсъствието на гости дори от общината, краткият коментар на творците бе, че това всъщност е точно отражение на отношението към културата тук и сега.

Светлина и топлина обаче носят картините на десетте художници, които участват в тазгодишната изложба. Доайенът на местните живописци Мария Кулаксъзова дойде в галерията, където централно място заемат нейните 6 пейзажа в меки и топли тонове, Бранко Манушев ни води към морето, Светла Граданска и Елисавета Манушева представят родопски пейзажи от околностите на Велинград, Светослав Баръмов също залага на пейзаж и коне, Антоанета Георгиева рисува червени рози, Ели Главеева топли с тракийско слънце, Заварин Веселинов е подбрал слънчогледи, пейзаж от Мелник и зима в Родопите, а с портрета “Бежанка” Десислава Табакова залага на важна тема от отиващата си година.
Уредникът на Художествената галерия Бранко Манушев съобщи за “Темпо”, че ще отправи предложение към общината да бъде учредена годишна награда за най-успелите местни художници. Голяма част от общините от години връчват подобна награда. “И най-малкият жест е отношение към творците. За тях наградата, макар и малка, би била не само признание, а и стимул и мотивация”, казва г-н Манушев.
Платната на велинградските художници ще останат в залата на първия етаж в Къщата на Цвета през целия месец януари. Оставаме в очакване как общината ще се отзове на предложението за годишна награда - с надеждата, че отношението ще е по-топло от температурите в галерията.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай