Велинград - online - Вълшебна 2014 за Мариам 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Вълшебна 2014 за Мариам
Публикувано 2015-01-02 21:16:24 от Темпо

Ето, че се изтърколи и тази година и се върна онова предколедно усещане за доброта. И неусетно поставяме граници на равносметка за отиващата си 2014 г.
За Мариам тя е неповторима - низ от предизвикателства и успехи. Читателят трябва да се въоръжи с търпение, за да обходи с поглед и осмисли победите на нашата Пепеляшка.
За да спазим хронологията, започваме с телевизионния пробив на кастинга за “Големите надежди” по Нова тв през февруари и се стигне до заслужения финал през месец юни. Отново повод за искрена благодарност на Мари към всички, които я подкрепиха! Докато тръпнехме през различните фази на тв формата, велинградската надежда подгрява на Великденски джаз концерт “Филмите на детството” с участието на биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и песента “Отвъд морето“ . Заветната зала „Арена-Армеец“ става свидетел на чувственото и докосващо изпълнение на Мариам през април. Още не поела въздух, заминава за Полша на международен детски фестивал за песни и танци в гр.Конин. Там демонстрира перфектно вокалните си умения под акомпанимент на респектиращия Band Konin Orchestra с диригент Ричарт Ярослав Петровски и за наша радост - златно отличие! В България я очаква Европейският фестивал за детска музика “Златни искри” във Варна. Малката ни дива оправдава доверието на несравним талант и логично печели първо място в категория за изпълнител.
Месец юли е доста горещ, защото Литва е следващата държава, към която Мариам се е устремила. На престижния Baltic voise вкарва настръхваща емоция и професионална интерпретация в изпълненията си. Оставя публиката безмълвна и нашето момиче се завръща у дома с ГРАНД ПРИ - специален приз. Чаровницата не пропуска и любимата си родна сцена, като изживява песните си на Велинградски празници на културата’2014. Следват романтичната Венеция и международният фестивал “Орфей в Италия“ през месец сетември. Няма как да остане незабелязана Орфеевата й дарба, която й носи златен медал. Не мислете, че това е всичко. Латвия оставяме за финал. Зимна “Riga symphony - 2014” посреща Мариам с пет категории, сериозна конкуренция и многочленно жури. За това е толкова сладка и ценна победата - златен медал в категория световен хит и ГРАНД-ПРИ в категория авторска песен на роден език.
Завидна творческа биография за едно 13-годишно момиче, с което се гордеем. Зад всички изброени отличия стоят много вълшебни емоции, несравними усилия и нови приятели. Коледният афиш на Мариам вече е запълнен. По-важно е, че песните, с които ни дарява, докосват сетивата ни. Пожелаваме й щастлива Коледа, успешна и здрава 2015 година!
Мариана Зинкова, директор ОДК

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай