Велинград - online - Кметът на Сърница става временно изпълняващ длъжността 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът на Сърница става временно изпълняващ длъжността
Публикувано 2015-01-02 21:59:53 от Темпо

Новият областен управител Трендафил Величков свика на 15 декември консултации за определяне на временно изпълняващ длъжността кмет на новата община Сърница. На поканата на г-н Величков са се отзовали представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, не са присъствали от ББЦ, Атака и АБВ. В консултациите са участвали двамата заместник-областни управители Гинче Караминова и Стефан Мирев и главният секретар на Областната управа Светлан Картенов. Всички участници са приветствали предложението на Тр. Величков за постигане на консенсус по темата.

Постъпили са две предложения за поста: от ГЕРБ са издигнали кандидатурата на настоящия кмет на Сърница Мустафа Аликанов, а от Реформаторския блок на Ахмед Байрактаров. Областният управител е обявил, че ще проведе лични срещи с двамата кандидати и след това ще вземе решение.
Решението стана факт на 19 декември: за временно изпълняващ длъжността кмет на новата община Сърница със заповед на областния управител бе определен Мустафа Аликанов. Той ще заема поста до кметските избори, но постът на врид кмет не позволява да участва в тях.
Очаква се до 15 януари 2015 г. президентът Росен Плевнелиев с указ да насрочи избори за кмет и Общински съвет на община Сърница. По закон те се провеждат в двумесечен срок - около 15 март.
Дотогава врид кметът ще координира отношенията с Община Велинград по основния проблем на отделянето - бюджета. В републиканския бюджет за 2015 г. няма разпределени средства за община Сърница. Това налага Общински съвет - Велинград със свое решение да отдели средства за новата община.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай