Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 23.12.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 23.12.13
Публикувано 2015-01-02 22:12:31 от Темпо

ПРОГРАМА Общинският съвет прие Програма за своята дейност през 2015 г. Програмата е разписана до края на септември, защото през октомври ще изтече мандатът на този състав на местния парламент.


ПРОЕКТИ Взето бе решение да се удължи срокът на записа на заповед от община Велинград за сумата от 189 432 лева в полза на Оперативна програма “Регионално развитие” във връзка с проекта “Велинград - интегриран град на бъдещето”. Съветниците подкрепиха предложението общината да ползва суми от одобрения банков кредит за финансиране на три проекта по Програмата за развитие на селските райони: за археологически разкопки на тракийското светилище на връх Острец, за ремонт на общинската Радонова баня в Чепино и за подобряване на туристическа информационна структура и атракции на открито. Одобрено бе и решение общината да кандидатства по проект за енергийна ефективност, който се финансира от Норвегия, Лихтенщайн и Исландия.

КАПИТАЛОВА За пореден път настъпиха изменения в Програмата за капиталови разходи на общината за 2014 г. От държавна субсидия се финансират 20 550 лева за попълване на кадастъра на Велинград, 2400 лева за изработване на проект за канализация на Горно Дъбево, 4800 лева за изготвяне на проекти за подпорни стени на ул. “Сютка” във Велинград, Грашево и Дъбево, 42 040 лева за изготвяне на проекти за пътища общинска пътна мрежа (включително 11 километра от пътя Кръстава - Грънчарица), 1800 лева за ремонт на паваж на бул. “Съединение”, 1200 лева за авторски надзор на път Света Петка - Всемирци и 1000 лева за НСН на същия път.

ОТЧЕТ Общинският съвет разгледа отчета на ОА по изпълнението на решенията, взети в периода юли - септември 2014 г. Йордан Аршинков от ГЕРБ посочи, че единственото отчетено като неизпълнено решение е това за сключване на договор между общината и експерт-счетоводител, което бе взето във връзка с неизплатените заплати на съветниците. Тъй като главният финансист Филип Ангелов не бе в залата, съветникът предложи на колегите си да упълномощят председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова да сключи договора и сами да съберат нужните 200 лева.

НАРЕДБА 1 Съветниците отложиха приемането на предложените от ОА промени в Наредба 1 за обществения ред с мотив, че не приемат и не разбират голяма част от текстовете. Йордан Аршинков заяви категорично, че няма как да бъде гласувано предложението да отпадне забраната за вдигане на шум и музика от заведенията от 23 до 6 часа в летния период.

ДЕЛБА Общинският съвет упълномощи кмета Иван Лебанов да предприеме всички необходими действия за съдебна делба срещу Стефка Мандова. За да избегне бъдещи съдебни дела за обезщетение, общината ще предприеме активни действия за прекратяване на съсобственост в парцел с площ от 2729 кв.м., в който се намира и сградата на Основно училище “Георги Бенковски” във Велинград.

ТОПЛОПРОВОДИ Гласувана бе цената от 1016 лева за правото на прокарване на 254 метра водопровод за топла минерална вода от “Специализирани болници за рехабилитация-НК” ЕАД. Съветниците разрешиха да се изработят схеми за трасе на подземен водопровод за минерална вода за хотелския комплекс “Примавера” в кв. Чепино и за почивен дом на “Болкан асет мениджмънт” на ул. “Цар Самуил” във Велинград.

НАСЛЕДНИЦИ С общо 6 решения бяха предоставени земи от общинския поземмлен фонд за наследници с възстановени права на собственост. Процедурата е по мотивирано искане на Общинската служба по земеделие.

ИМОТ По предложение на ОА бе взето решение за образуване на нов общински имот на ул. “Хр. Ясенов” (за сметка на по-голям общински имот). Съветниците преобразуваха новия имот от публична в частна общинска собственост.

КЛЕТВИ Предложение за промяна на собствеността от публична в частна общинска на парцел, отреден за озеленяване във Всемирци, доведе до скандал в залата. Скандалът се разрази между представители на две семейства от селото, които имат имотни спорове. При гласуването предложението не бе прието, тъй като съветниците от ДПС гласуваха “въздържал се”. Това стана причина Сабие Джихан, майка на болно момче от Всемирци, да отправи тежки майчини клетви към “нашите хора от ДПС”. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води