Велинград - online - Възмутени сме от името на ресторант “Гол баджак” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Възмутени сме от името на ресторант “Гол баджак”
Публикувано 2015-01-06 10:03:27 от Темпо

Към какво се стреми днешната култура и развитие? Нима неприличните надписи и обидните лозунги правят добрата реклама? Къде загубихме българското? Защо продължаваме да губим себе си в тълпата на деградиралите? Къде са компетентните органи, длъжни да внасят ред в развитието на обществото? Как бихме могли да променим ситуацията, с която не сме доволни, ако ние самите не искаме да променим себе си? Дали наистина България губи културата си заради управляващите, а не заради хората, които всеки ден си затварят очите пред простотията и затъването на обществото? Ние сме тези, които можем да променим и издигнем страната ни, да превъзпитаме обществото, да я възкресим в най-бляскавата й светлина.

Пишем до вестник “Темпо”, да изразим възмущението си от името на ресторант “Гол баджак”. Заведението се намира до входа на Централния минерален плаж във Велинград. Думата “баджак” е турцизъм, което е против закона за задължителното ползване на официалния език - български, при всички устни и писмени съобщения и обозначения с информационно предназначение. Името е неподходящо, неприемливо и обидно за жителите на града, предизвиква възмущение и у посетителите му. То ярко контрастира на статута на Велинград като културен град и СПА столица на Балканите. Това е моментът, в който общинските представители от отдел “Култура” да вземат отношение по проблема и да премахнат обидния израз, влияещ негативно върху репутацията на града, неговите жители и гости. Ученици от СОУ “Васил Левски”


От редакцията: Публикуваме мнението на групата ученици от СОУ “В. Левски” с надеждата да предизвикаме дискусия по повдигнатите от тях теми. Дискусия не само за конкретното име (има и други подобни фрапантни примери) и по истински големия проблем на днешното българско общество - трябва ли да си затваряме очите пред простотията и как искаме да променим страната си. Очакваме още и различни позиции.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай