Велинград - online - 2014: Казано пред “Темпо” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

2014: Казано пред “Темпо”
Публикувано 2015-01-06 10:19:30 от Темпо

Няколко кратки извадки от интервюта в “Темпо”, които също чертаят посоките на 2014 година:

Георги Господинов, писател: “Шансът никога не е бил на страната на четящите хора... Важното е събирането на мислещи хора, които не се поддават лесно на пропаганда... Хубаво е нашите деца да имат памет за книгата - да им я дадем в ръцете да я четат, за да я търсят.”


капитан Николай Джамбазов, мореплавател: “Светът става много по-различно място, но хората не го разбират. Светът се комерсиализира, всички уж се усмихват, но зад усмивката друго стои. Не ми харесва този свят. Преди приятелите се посрещаха с чисто сърце, а сега всичко е лицемерно, все по-материално и накрая ще се самоизядем.”

Живко Сахатчиев, краевед: “Много далече са отишли нещата и положението в Родопите е изключително сериозно. До такава степен, че Родопите си отиват неумолимо от България! Тя е като разграден двор, стадо без кучета, държава без имунна система!”

Николай Антов, адвокат: “Сега (април 2014 г. - бел.ред.) в Народното събрание се твори буламач! За един закон в Германия се работи 5 години, а нашите депутати го гласуват един час преди да удари камбаната и искат да въведат лобирането. А всяко лобиране е промяна на закона във вреда на всички останали.”

Кубрат Пулев, боксьор: “По принцип не разчитам на никого, освен на хората около мен... Кубрат Пулев очаква всичко и Кубрат Пулев е готов на всичко. Естествено, като във всеки мач на Кличко, и в този съдията ще бъде снизходителен към него.”

проф. Диана Гергова, археолог: “Ако искаме да спасим нашето наследство, то трябва да се работи за спасяването на археологическия обект (светилището на бесите на Острец - бел. ред.)... Скандално е, че обществото като цяло не е в състояние да се справи с иманярските набези, които унищожават нашето минало.”

Елена Пеева-Никифориадис, юрист и писател: “Моята велинградска баба казваше, че тук вода е блага, като “блага ракия”. Скъпа вода съм пила, но никъде по света не съм пила блага вода... Къде е моето “у дома”? Не знам, а бих искала да знам.”

проф. Христо Пимпирев, антарктик: “Нашият свят е малък. Точно защото е малък, трябва да си го пазим. Много е важно всеки да има отношение към природата, от която сме произлезли.”

Мария Рангелова, адвокат и дарител: “Днес България няма идеал, а идеалът според мен минава през вярата и който даде на българите този идеал, хората ще го последват.”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води