Велинград - online - 11 фирми искат да ремонтират булевард “Съединение” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

11 фирми искат да ремонтират булевард “Съединение”
Публикувано 2015-01-06 10:27:14 от Темпо

На финала на изминалата година - 30 декември 2014, общината проведе открития конкурс за ремонт на булевард “Съединение”, паркове и зони за отдих във Велинград. Интересът към обществената поръчка на стойност 3 694 059 лева бе огромен - в обявения срок оферти подадоха 11 фирми.

Със заповед на кмета Иван Лебанов за председател на конкурсната комисия е определена Даниела Салкина, зам.-кмет с ресор европроекти. Членове на комисията от страна на общината са главният архитект Тодор Енев и инж. Петър Кондев, а от страна на Агенцията за обществените поръчки външните експерти Пламен Минчев и Даниела Димитрова.
Единадесетте дружества и сдружения, които се борят за обществената поръчка, са: “Аквилея ДЗЗД” София, Консорциум за инженеринг, проектиране и изграждане - София, “PSP” ЕООД, “ИСА 2000” ЕООД - София, “Пътища и съоръжения” ЕАД - София”, “Инфараудс” ЕООД, “Велинград РХ 2014 ДЗЗД” - Стара Загора, “Каро трейдинг ООД София, “Запрянови 03” ООД - Асеновград, “Агромах” ЕООД - с. Бело поле и “Пътища Пловдив” АД. Част от тях са изпълнявали обществени поръчки във Велинград, най-пресните примери са “ИСА 2000”, които извършиха ремонта на дефилето и ул. “Юндола” и “Запрянови 03”, които асфалтираха ударно улици в курорта в края на 2014 г.
Офертите бяха отворени по реда на постъпване в присъствието на представители на част от кандидатите и по ред, разяснен от юриста от АПИ Даниела Димитрова. Съобразно правилата пликовете с офертите се подписват от един член на комисия и произволен представител на фирма. Всички страници на техническото предложение пък се подписват от трима членове на комисията и представител на фирмата-кандидат. Комисията обяви, че ако проверката покаже липса на документи, участниците ще получат 5-дневен срок за тяхното допълване. Офертите ще се разглеждат на закрити заседания на комисията, а протоколите от тези заседания ще се публикуват на сайта на общината и ще се изпращат на кандидатите.
Обществената поръчка е разделена на две обособени позиции. Голямата част от сумата - 3 152 299 лева е за ремонт на булевард “Съединение”, площада в Чепино и улиците “Братя Маврикови” и “Димитър Благоев”. Остатъкът от 541 759 лева е за благоустрояване на парковете “Гарата”, под ОУ “Н. Рилски” и пред супермаркет “Фреш” в Чепино, пред детска градина “Слънчице”, триъгълната градинка и в центъра на Лъджене.
Финансирането е осигурено по проект “Зелена и достъпна градска среда” по Оперативната програма “Регионално развитие”. Проектът бе спечелен още в края на 2013 г. и имаше очаквания ремонтите да се случат през 2014 г. Основна причина за забавянето бе желанието на общината да се намерят пари за подмяна поне на най-критичните участъци от остарялата ВиК мрежа по централния булевард и те да бъдат подменени преди асфалтирането на основната пътна артерия, свързваща трите квартала на града. Дали това ще се случи, в какви срокове и с какво качество ще бъдат извършени ремонтите са въпроси с голяма важност не само за живеещите по протежението на булевард “Съединение”, а и за всички велинградчани и гостите на курорта. Въпросите са не по-малко важни и за местните управници, защото 2015 е година на местни избори.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай