Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.01.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.01.15
Публикувано 2015-01-06 10:30:02 от Темпо

КОНЦЕРТИ Студът, който скова Велинград в дните около Коледа, не попречи на местните изпълнители да стоплят жителите и гостите на курорта с музика, песни и танци. По идея на общината в 5 последователни дни от 24 до 28 декември на празнично украсената сцената на площад “Фонтаните” изнесоха Коледни концерти музикална школа “Звънче”, ансамбълът за изворен фолклор “М. Драгинов” и Мария Нонева-Мичона, ансамбъл “Чепино” към НЧ “Св.св. Кирил и Методий”, самодейци от НЧ “Васил Левски” и вокална група “Караоке” (на снимката).


ВЛАК През 2015 г. предстои да бъдат закрити 7 гари в България, съобщиха синдикалисти след проведените преговори между ръководството на Националната компания “Железопътна инфраструктура” и синдиката на железничарите. В списъка на подготвените за закриване гари има две по линията на теснолинейката от Септември до Добринище - Цветино и Белица. С цел намаляване на разходите се планира през новата година повечето от жп-прелезите да станат автоматизирани, а от 1 февруари да бъде спряно движението на около 90 влака.

ТРАНСФЕРИ В последните работни дни на 2014 г. Министерският съвет разпредели допълнителни финансови трансфери за общините. За покриване на лихви и такси по обслужването на дълговете към Фонда за местно самоуправление “ФЛАГ” община Велинград получава 1077 лева, а община Ракитово - 16 189 лева. За изплащане на минималните размери на средствата за физическо възпитание и спорт за общинските детски градини и училища във Велинград са отпуснати 15 243 лева, а за Ракитово 5683 лева.

ПРАЗНИЦИ Хотелите, къщите за гости и заведенията във Велинград работиха на максимум в поредиците от празнични дни за Коледа и Нова година. От бранша отчетоха, че този път са посрещнали много повече от обичайния брой гости за Коледа. За Нова година хотелите и заведенията се отчетоха със звездни музикални изпълнители и пищни фойерверки. В първите дни на 2015 г. празненствата продължават за гостите от Русия, които предстои да отбележат Коледа.

ТОК Потреблението на ел. енергия в празничните дни е било по-ниско в сравнение с 2013 г., отчетоха от “ЕВН Блъгария”. Навръх Коледа (25 декември) сме изразходвали 128 482 000 киловатчаса, докато преди години потреблението е било 143 083 000 киловатчаса. Навръх Нова година (около 19 часа на 31 декември) повреда в ел. мрежата остави без ток целия Велинград, но енергоподаването бързо бе възстановено.

ББЦ Депутатът Христо Тодоров от Пазарджик, който бе областен лидер и водач на листата на “Българи без цензура” в нашия избирателен район, напусна партия ББЦ. Народният избраник обаче остава в парламента като депутат от групата на Български демократичен център.

КЗК Фирма “Атанаска Найденова” ЕООД попаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията. Дружеството се обявява против решението на Община Ракитово за избор на изпълнител по проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа, тротоари и настилки на улица в Костандово.

ЙОРДАНОВДЕН Около 11 часа на 6 януари на три места във Велинград ще бъде извършен традиционният за Богоявление (Йордановден) ритуал с освещаване на водата и хвърляне на кръста: в кв. Чепино на Клептуза, в кв. Лъджене на Централния минерален плаж и в кв. Каменица на плаж “Терма”. В Ракитово ритуалът ще започне в 11.30 часа на центъра на града.

ЛЕКЦИЯ В края на годината главният мюфтия Мустафа Хаджи е изнесъл лекция в село Пашово, съобщи Главното мюфтийство. Той е говорил пред жени мюсюлманки, които участват в курс за четене на Корана.

КУШИИ Община Ракитово реши да изпрати 2014 г. с конни състезания, организирани на 28 декември. Кушиите в три категории се проведоха по традиция на пътната отсечка Ракитово - Костандово, а за победителите бе осигурен паричен награден фонд от общината и спомоществуватели.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай