Велинград - online - С мисъл за Балканската купа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С мисъл за Балканската купа
Публикувано 2015-01-20 09:38:27 от Темпо

Състезателката на СК “Атлас” - Велинград Цветелина Павлова, която е част и от националния отбор на България по ски бягане, се готви за участие в Балканската купа. Състезанието ще се проведе в Турция на 21 и 22 януари. Цветелина ще стартира в две дисциплини - 5 км свободен стил и 5 км класически.

Първоначално в края на октомври 2014 г. подготовката й с националния отбор е започнала в Австрия (Рамзау), където са тренирали на глетчера Дакщайн. Той се намира на 2 999 метра надморска височина. Лагерът е продължил около 2 седмици. След това заминават за Финландия, където се събират с останалата група състезатели, които са тръгнали от България. Тренират в гр. Леви почти месец. Там провеждат подготвителния лагер с основните тренировки, изграждащи обема и техниката на ски бягането. Няколко думи за двата стила в ски бягането - класически и свободен. Любителите на този спорт знаят, че в самото начало на тази дисциплина е съществувал само един стил, наречен по-късно класически. Той наподобява много нормалното ходене с последователно оттласкване (приплъзване) на ските напред и те остават успоредни една на друга. През 1982 г. се въвежда и новият свободен стил, при който се използва т. нар. кънковидна стъпка, наподобяваща карането на кънки.
На 23 ноември 18-годишната Цветелина Павлова участва в едно скандинавско състезание, което се провежда в Инари Саараселка (Финландия). Стартира във възрастовата група при жени до 20 години на дистанция 10 км в свободен стил. Ето какво споделя Цветелина за това състезание: “Пистата беше много тежка, а конкуренцията убийствена. Останах доволна, но знаех, че можеше и по-добре. Винаги може по-добре”.
Подготовката е продължила с нов лагер за една седмица в Куусамо (Финландия). Там се провежда и първият старт за световната купа, където имахме и българско участие при мъжете, а юношите и девойките са продължили с подготовката в зимния курортен център. Последният етап от подготовката за миналата година е бил в Италия. В този период обаче там не е имало достатъчно снежна покривка и се наложило да се готвят с бегова подготовка. Изкачвали са Алпа Чернис, който е последният етап от Тур де Ски (но при тях е било без ски!). Случил се и малък инцидент с Цветелина, когато изважда рамото си на връх Никулден и известно време не тренира. С доста усилия от нейна страна и на треньорите се опитват да се възстановя до степен, която да й позволи да взема участие в предстоящите състезания. Стартовете са били в Хохфилзен (Австрия). На 20 декември в класическия стил - 5 км, а на следващия ден - 5 км свободен стил. Единственият недостатък пак е бил снегът, който е приличал по-скоро на хартия.
Точно преди празника Рождество Христово и за посрещането на Нова година се връщат в България и Цветелина разбира, че е получила награда от община Велинград за високи спортни постижения за 2014 г. Новата 2015 г. започва с лагер на Витоша, а на 21 и 22 януари в Турция са стартовете за Балканската купа, където ще очакваме добро представяне на нашите скиори.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води