Велинград - online - Започва отстраняване на въздушната кабелна мрежа във Велинград? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започва отстраняване на въздушната кабелна мрежа във Велинград?
Публикувано 2015-01-20 10:30:40 от Темпо

Според заповед на ДНСК в периода от 20 до 30 януари 2015 г. трябва да започне отстраняване на въздушната кабелна мрежа във Велинград. Разпоредбата засяга кабели на доставчиците на кабелна телевизия и интернет, като ще засегне сериозно интересите и на абонатите за тези услуги.

На 16 януари при зам.-кмета Атанаска Хрисчева се проведе среща с представители на кабелни оператори, в която участва и главният архитект Тодор Енев. Срещата бе закрита за медиите.
Във връзка с проблема управителят на “Родопи БГ НЕТ” ООД Димитър Благов, който е един от малцината останали на пазара местни кабелни оператори, е изпратил Отворено писмо до отговорните държавни органи и институции. В писмото той припомня приетия през 2012 г. Кодекс на ЕС за правата в онлайн среда, в който се казва: “Всеки в ЕС трябва да има възможност за достъп до минимален набор от електронни съобщителни услуги с добро качество и на поносима цена”. Според г-н Благов заповедите на ДПСК за отстраняване на въздушната кабелна мрежа във Велинград са в противоречие с европейското законодателство и директивата, защитаваща правото на достъп до информационни технологии на всеки европейски гражданин.
Голямата пречка за изграждане само на подземна електронна съобщителна мрежа е инфраструктурата на Велинград, в който преобладават фамилни къщи с поземлени имоти към тях. Това прави изграждането на подземна мрежа твърде скъпо и недостъпно за клиентите и принуждава всички кабелни оператори, които предоставят услуги във Велинград, да изграждат не само подземни, а и въздушни кабелни мрежи. В същото време според действащия Закон за електронните съобщения въздушно изграждане на кабелни мрежи не се допуска в курортни населени места. “Този текст дискриминира всички граждани, живеещи в курортни населени места с ниско строителство и поставя операторите в неравностойно положение”, твърди управителят на “Родопи БГ НЕТ” и прави предложение за законодателна промяна, при която от закона да отпадне текстът за курортните населени места.
Предстои още през настоящата седмица да видим дали ДНСК ще предприеме действия по заповедите, издадени още през 2012 г. и ще започне рязане на кабели във Велинград. Ако това стане дори само в определени райони на града, абонатите на кабелните телевизии и интернет могат да очакват сериозни проблеми.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България