Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.01.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.01.15
Публикувано 2015-01-20 10:40:07 от Темпо

БАБИНДЕН По местна традиция Велинград и Ракитово ще отбележат Бабинден на 21 януари. Във Велинград ритуалът за даване име на бабинчетата ще се проведе във фойето на общината, а от 11 часа на централния площад ще започне празничната програма. За първа година успоредно с празника ще има и дегустация на домашни вина по инициатива на местни производители. В Ракитово ритуалът с наричането на имената на новородените ще бъде в салона на читалище “Будилник”.


ПОДПИСКА Гражданската инициатива “За запазване на Велинград като екологично чист регион без рудодобив” продължава подписката под същия надслов. На 21 януари (Бабинден) пунктове за събиране на подписката ще бъдат открити на централния площад във Велинград. В подписката могат да се включат граждани с постоянен или настоящ адрес в община Велинград, които са навършили 18 години.

ВИЦЕПРЕМИЕР Вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин посети на 15 януари Позарджик. На среща в Областната управа той съобщи, че ще отдели специално внимание на общините с трайна безработица над 30%, каквито в нашата област са Велинград, Ракитово и Лесичово. Министърът представи новите възможности на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, която през 2015 г. ще бъде насочена на първо място към младежката безработица.

МОСТ Предстои отварянето на ценовите оферти на участниците в конкурса за изграждане на нов мост в Драгиново. Комисията с председател зам.-кмета Исмет Бабучи допусна до участие трите фирми, подали документи за обществената порачка: “ИСА 2000”, “Пътстрой” ДЗЗД и “Еко Хидро 90”.

АСОЦИАЦИЯ Националната асоциация на предсеателите на общински съвети в България избра Велинград за провеждане на своето общо събрание. Членовете на асоциацията ще се съберат на 12 март в хотел “Свети Спас”, за да разгледат отчетите си за 2014 г. и да приемат бюджет за 2015 г.

МЕДИАТОР Община Ракитово обяви конкурс за здравен медиатор. Кандидатите могат да подават документи до 16 февруари 2015 година. Изисква се средно образование и познаване на здравните и социални проблеми на ромската общност. Здравният медиатор ще посредничи между членовете на общността и социалните и здравни служби, ще разяснява нуждата от здравна профилактика, имунизации и др.

ЗАМЯНА Изпълнителната агенция по горите отказа да преобразува 41.820 декара гори и земи държавен горски фонд в района на Велинград. Декарите са придобити чрез замяна през 2006 г. от частен купувач, който е подал заявление за изграждане на хотел и вилно селище. Отказът е на базата на приетите изменения в закона, с които се стопират заменките.

ИЗЛОЖБА Първата изложба в Историческия музей във Велинград през новата година идва от Ямбол. На 22 януари 2015 г. (четвъртък) в 11 часа ще бъде открита експозицията “Кукерски игри - феерия от багри, магия и мистерия”. Тя е дело на Регионалния исторически музей в Ямбол и ще гостува в нашия град в рамките на един месец.









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола