Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.01.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.01.15
Публикувано 2015-01-20 10:40:07 от Темпо

БАБИНДЕН По местна традиция Велинград и Ракитово ще отбележат Бабинден на 21 януари. Във Велинград ритуалът за даване име на бабинчетата ще се проведе във фойето на общината, а от 11 часа на централния площад ще започне празничната програма. За първа година успоредно с празника ще има и дегустация на домашни вина по инициатива на местни производители. В Ракитово ритуалът с наричането на имената на новородените ще бъде в салона на читалище “Будилник”.


ПОДПИСКА Гражданската инициатива “За запазване на Велинград като екологично чист регион без рудодобив” продължава подписката под същия надслов. На 21 януари (Бабинден) пунктове за събиране на подписката ще бъдат открити на централния площад във Велинград. В подписката могат да се включат граждани с постоянен или настоящ адрес в община Велинград, които са навършили 18 години.

ВИЦЕПРЕМИЕР Вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин посети на 15 януари Позарджик. На среща в Областната управа той съобщи, че ще отдели специално внимание на общините с трайна безработица над 30%, каквито в нашата област са Велинград, Ракитово и Лесичово. Министърът представи новите възможности на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, която през 2015 г. ще бъде насочена на първо място към младежката безработица.

МОСТ Предстои отварянето на ценовите оферти на участниците в конкурса за изграждане на нов мост в Драгиново. Комисията с председател зам.-кмета Исмет Бабучи допусна до участие трите фирми, подали документи за обществената порачка: “ИСА 2000”, “Пътстрой” ДЗЗД и “Еко Хидро 90”.

АСОЦИАЦИЯ Националната асоциация на предсеателите на общински съвети в България избра Велинград за провеждане на своето общо събрание. Членовете на асоциацията ще се съберат на 12 март в хотел “Свети Спас”, за да разгледат отчетите си за 2014 г. и да приемат бюджет за 2015 г.

МЕДИАТОР Община Ракитово обяви конкурс за здравен медиатор. Кандидатите могат да подават документи до 16 февруари 2015 година. Изисква се средно образование и познаване на здравните и социални проблеми на ромската общност. Здравният медиатор ще посредничи между членовете на общността и социалните и здравни служби, ще разяснява нуждата от здравна профилактика, имунизации и др.

ЗАМЯНА Изпълнителната агенция по горите отказа да преобразува 41.820 декара гори и земи държавен горски фонд в района на Велинград. Декарите са придобити чрез замяна през 2006 г. от частен купувач, който е подал заявление за изграждане на хотел и вилно селище. Отказът е на базата на приетите изменения в закона, с които се стопират заменките.

ИЗЛОЖБА Първата изложба в Историческия музей във Велинград през новата година идва от Ямбол. На 22 януари 2015 г. (четвъртък) в 11 часа ще бъде открита експозицията “Кукерски игри - феерия от багри, магия и мистерия”. Тя е дело на Регионалния исторически музей в Ямбол и ще гостува в нашия град в рамките на един месец.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води