Велинград - online - Община Ракитово ще ремонтира основно две читалища 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Община Ракитово ще ремонтира основно две читалища
Публикувано 2015-01-27 09:18:42 от Темпо

До средата на юли 2015 г. две читалища в община Ракитово ще бъдат изцяло ремонтирани със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и държавния бюджет. През септември 2014 г. общината подписа договор с Държавен фонд “Земеделие” за сумата от 417 833 лева. Парите са за реконструкция и подобряване на сградния фонд на читалище “Будилник” в Ракитово и на читалище “Св.св. Кирил и Методий” в Дроково. Преди дни бе обявена обществената поръчка за избор на фирма-изпълнител.

Предвидените ремонтни дейности в НЧ “Будилник” включват направа на топлоизолация, тъй като под фасадата на сградата съществуват места с подкожушена и паднала мазилка. Подлежащи на смяна са водосточните улуци и водосточните тръби, както и поцинкованата обшивка по бордовете и стрехите. Ще се извърши подмяна на дървената дограма с PVC прозорци, външните стени ще се облицоват, като за цветовото решение ще се гледат цветните фасади. Покривът подлежи на топлоизолиране, ще се полага дъсчена обшивка и хидроизолация. 60% от покривното покритие ще бъде покрито с нови керемиди, а останалото със стари сортирани керемиди.Предвидени са и нови енергоспестяващи тела, тръби и лампи.
В читалището в Дорково също са предвидени топлоизолация, смяна са водосточните улуци и водосточните тръби, поцинкована обшивка по бордовете и стрехите, смяна на дървената дограма с PVC, облицовка на външните стени, топлозиолация и ремонт на покрива, ремонта на котелната, отоплителната и вентилационните инсталации.
Откритият конкурс по обществената поръчка е насрочен за 18 февруари 2015 г.
Темпо









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай