Велинград - online - Запасни се обявиха против базите на НАТО и Комисията по досиетата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Запасни се обявиха против базите на НАТО и Комисията по досиетата
Публикувано 2015-02-03 09:28:16 от Темпо

Годишното отчетно събрание на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велинград на 30 януари вместо с военна точност започна с близо половинчасово закъснение. Участваха 39 от избраните 40 делегати, които на крака изслушаха химна на организацията “Велик е нашият войник” и почетоха с минута мълчание паметта на починалите през годината членове на съюза. Гост на събранието бе председателят на Областния съвет в Пазарджик подполковник Христо Христосков.

Отчет за работата на СОСЗР - Велинград представи председателят о.з. майор Костадин Златев. Той направи анализ на международното положение и открои като основни проблеми пред страната бежанския поток от Изток и терористичните актове, а във вътрешен план - съдебната система, протестите и критиките от страна на Европейския съюз. На този динамичен фон четирите дружества на съюза във Велинград, в които членуват 48 офицери и 146 сержанти, активно са участвали във всички общински чествания и тържества. Запасните са провели поредица от автопоходи до места, свързани с българската история, като Дорково, Самуиловата крепост, Рупите, Рилския манастир, Старина и автопоход до Турция. Най-мащабният автопоход е бил до Старина по наслов “По стъпките на 27-ми Чепински полк”, където гост на велинградската организация е бил председателят на СОСЗР генерал-лейтенант Стоян Топалов. Сред патриотичните инициатива на съюза през 2014 г. е възстановяването на паметника на загиналите в Балканската война на връх Велийца. След сигнал от подп. Христо Христосков запасните от Велинград са реагирали своевременно, събрали са 200 лева от дарения и са направили основен ремонт на паметника.
Набелязани бяха основните задачи пред СОСЗР през 2015 г., като всички мероприятия ще са под знака на 25-годишния юбилей от възстановяването на съюза на 23 януари 1990 г. Създаване на дружество в Драгиново, прием на нови и по-млади членове и повишаване на качеството на социалната дейност са сред най-важните цели на запасните. Организацията във Велинград има голям потенциал, така че можем да се върнем на първо място в Пазарджишка област и на водещо място в страната, подчерта К. Златев.
Последвалите изказвания показаха, че членовете на съюза се вълнуват от много теми. Васил Бучков допълни отчетния доклад с информация за проведените курсове по международния език есперанто и предложи те да продължат. Иван Ташев призова да се види средната възраст “на отбора” и прогнозира, че нови членове няма да дойдат, защото България няма армия. Той предложи събранието да излезе с декларация против отварянето на американски военни бази на НАТО в нашата страна и с искане да бъде закрита Комисията по досиетата, която разделя народа. Предложението спечели аплодисментите на залата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води