Велинград - online - “Нека бъде светлина” - съвременна научна приказка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Нека бъде светлина” - съвременна научна приказка
Публикувано 2015-02-03 09:30:32 от Темпо

Характерен леко дрезгав глас, закачлива усмивка, дяволито присвити ясни очи, приятелско потупване по рамото... и ти попадаш в обаятелния свят на Гроздан Халачев, учител по физика и астрономия в СОУ “Св. Климент Охридски” в Ракитово. А веднъж попаднал там, оставаш завинаги очарован и покорен от чистотата на чувствата му, от всеобхватността на знанията и уменията му.

Малко са учителите, които могат да застанат пред децата без предварителна подготовка, само с тебешир в ръка и да привлекат вниманието им единствено със словото си. Гроздан Халачев и това го може, но в открития му урок “Елементарни частици” на 26 януари 2015 г. той доказа, че владее перфектно всички методи на преподаване. Този урок бе една съвременна научна приказка, разказана с помощта на презентация, беседа и лекция.
И както всяка приказка съдържа в себе си поука, така и в тази имаше мъдри послания, базирани на научна основа. А именно, че както сблъсъкът на заредени частици води до освобождаване на енергия, така и човекът се движи от енергията, получена от сблъсъка на житейското добро с житейското зло. И той се стреми да разкрие характера на злото в живота и на античастиците във физиката, да опознае мрака и да го използва за съзидание.
Неусетно г-н Халачев заведе единадесетокласниците, присъстващите учители по физика от региона, старши експерта по природни науки и екология в РИО - Пазарджик Весела Тодорова, главния редактор на вестник “АзБуки” Н. Кантарева, проф. Борислав Ташев и останалите гости в ЦЕРН. Учителят сподели своите впечатления от посещението си в най-големия ускорител за елементарни частици, разположен на 120 метра под земята върху територията на две държави - Швейцария и Франция.
Урокът бе посветен на Годината на светлината и премина под библейското мото “Нека бъде светлина” - светлина в душите, в умовете и сърцата ни.
Христина Димова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай