Велинград - online - През 2015 г. общината планира най-високи приходи от продажба на земеделски земи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

През 2015 г. общината планира най-високи приходи от продажба на земеделски земи
Публикувано 2015-02-03 09:34:50 от Темпо

227 000 лева от наеми на земя и имущество, 378 000 лева от продажба на земя и 140 000 лева от продажба на имущество очаква да получи Община Велинград според Програмата за разпореждане с общинска собственост през 2015 г. Предстои програмата да бъде обсъдена и гласувана на извънредна сесия на Общинския съвет на 10 февруари.

Плановете на общината са през настоящата година да обяви за продажба земеделски земи, които са възстановени като общинска собственост, в землищата на Велинград, Света Петка, Чолаково и Грашево. Опитите за подобни продажби през 2014 г. не се увенчаха с успех и планираните приходи така и не се изпълниха. Ще продължи продажбата на нови парцели за жилищно строителство в курорта Юндола.
В графата за продажба на общинско имущество също стоят обекти, предлагани, но останали непродадени през последните години. Най-показателен пример е сградата на старата община в центъра на кв. Чепино.
От имуществото, което общината планира да отдава под наем, най-голям интерес биха привлекли обекти като вторият етаж на общинския бизнес-център, който години наред работи като дискотека и сградите и езерата на Клептуза. Вторият етаж на бившите Хали отдавна пустее, имаше идеи да бъде използван в активите на ново общинско предприятие или дружество, но това така и не се случи.
В Програмата за управление на общинската собственост са залегнали и намеренията на общината да прекрати своето съучастие в неработещи търговски дружества, като продаде дяловете си в тях: 34% в “Свежина”, 20% в “Булгард”, 100% в “Сютка” и 8% в “Атлетик”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България