Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.02.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.02.15
Публикувано 2015-02-03 10:17:52 от Темпо

ПОРАЖЕНИЯ Януари си тръгна със силен вятър, който повали дърво на бул. “Съединение” върху оградата на Кремъчна баня. Февруари дойде с мокър сняг, под чиято тежест рухна дърво в парка до Вельова баня. Зимата създаде проблеми и на други места, в неделя дървета затвориха пътя Юндола - Белово, а селища в общината останаха без ток.


САНИРАНЕ Във връзка със стартиралата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на 19 февруари ще се проведе информационна кампания за област Пазарджик. Областният управител Трендафил Величков е отправил покана към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и нейните заместници да разяснят възможностите за безплатно саниране на панелни блокове с минимум 36 апартамента. През изминалата седмица програмата бе обсъдена и на среща с кметовете на общини в Областната управа.

КОНКУРС За пореден път Висшият съдебен съвет обяви конкурс за длъжността административен ръководител на Районен съд - Велинград, която стои вакантна от месеци. На предишните конкурси не се яви нито един кандидат. В момента тече 14-дневният срок за подаване на документи за участие в процедурата.

ДЕЛО На първото си заседание на 27 януари Пловдивският апелативен съд не даде ход на делото срещу имамите, обвинени в проповядване на антидемократична идеология. Те протестират присъдите, наложени от Окръжен съд - Пазарджик, а защитниците им поиската допълнителни експертизи.

ИМАМИ На 25 януари в джамията във Велинград се е провела първата работна среща на имамите от Пазарджишка област за 2015 г. От Главното мюфтийство съобщават, че в нея е взел лично участие и главният мюфтия Мустафа Хаджи и че са обсъдени проблеми от ежедневната работа на духовниците.

ЧИТАЛИЩЕ Читалище “Изгрев-1959” в село Кръстава ще получи допълнителна субсидирана от държавата щатна бройка по силата на прието постановление на Министерския съвет. Проблемите на читалищата в областта ще бъдат обсъдени на среща с председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов на 5 февруари в Пазарджик.

ЛЕСОВЪД На 2 февруари Съюзът на лесовъдите ветерани във Велинград почете паметта на лесовъда Васил Попов с поднасяне на цветя пред неговата паметна плоча на едноименната улица във Велинград. Тази година се навършиха 103 г.от убийството на защитника на българската гора Васил Попов.









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай