Велинград - online - Депутат, който не дойде на обсъждането, подкрепя волфрамовата мина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Депутат, който не дойде на обсъждането, подкрепя волфрамовата мина
Публикувано 2015-02-12 18:00:30 от Темпо

“Може да се добива волфрам, без да се нарушават интересите на Велинград”, счита депутатът Христо Тодоров, цитиран от няколко информационни агенции и електронни сайта на 6 февруари 2015 г. Той бе избран за народен представител от Пазарджишки избирателен район като областен лидер на Барековата “България без цензура”, а в момента е член на парламентарната Комисия по околната среда и водите.

Повод за позицията на Христо Тодоров е писмо Минно-геоложката камара, в което се изразява притеснение за назряващи протести в община Велинград. Според Тодоров без съмнение, добивът на волфрам е относително незамърсяваща дейност, която може да бъде осъществявана, без да накърнява интересите на хотелиерите и туристическия бранш. „Неразбирането на мотивите на инвеститорите от страна на обществеността, до голяма степен се дължи на лоша комуникация и на конфликт на интереси. Категорично съм против гражданите на община Велинград да бъдат манипулирани, независимо с какви средства и в чия полза, и заявявам готовността си да участвам в процеса на изясняване на позициите за недопускане на противопоставяне между граждани и бизнес... Заявявам, че подкрепям инвестиционните намерения относно волфрамовата мина в село Кръстава, като в същото време държа интересите и правото на чиста околна среда на моите избиратели от община Велинград и област Пазарджик да бъдат защитени”, е казал депутатът в кулоарите на парламента.
Припомняме, че преди общественото обсъждане на доклада за ОВОС на бъдещата волфрамова мина председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова изпрати лични покани за участие до деветимата народни представители от Пазарджика област. Седем от тях уважиха поканата и присъстваха на общественото обсъждане, а двама - Христо Тодоров от ББЦ и Мариана Георгиева от ДПС не дойдоха да чуят позициите и тревогите на жителите на нашата община във връзка с намеренията за отваряне на волфрамова мина. Категорична позиция против мината по време на общественото обсъждане заеха народните представители ген. д-р Стоян Тонев от ГЕРБ - председател на парламентарната Комисия по здравеопазване и Бойка Маринска от РБ - председател на Комисията по жалби на граждани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води