Велинград - online - Община Велинград очаква кандидати за санирането на блокове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Община Велинград очаква кандидати за санирането на блокове
Публикувано 2015-02-12 18:03:13 от Темпо

Кметът на община Велинград- Иван Лебанов и ръководството призовават всички желаещи граждани, отговарящи на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност, да се възползват от възможността жилищния им блок да бъде саниран. Програмата стартира в началото на февруари, а класирането на кандидатите ще бъде на принципа кой по-рано е подал молбата. Във Велинград няма голям брой жилищни сгради с изискваните минимум 36 апартамента, но има заявен интерес от кооперации.
Преди 3 години градът ни бе включен в друг проект за енергийна ефективност, в който се изискваше собствениците на сгради да поемат част от разходите (включително чрез заем от КТБ), но кандидати не се намериха. Сега обаче условията са различни, тъй като санирането е безплатно и се очаква, че ще има повече желаещи. През изминалата седмица в разясняването и рекламата на програмата се включиха и депутати от ГЕРБ, включително Димитър Гечев от Велинград.
По новата програма за финансиране от държавата могат да кандидатстват всички многофамилни жилищни сгради - едропанелно строителство, пакетно повдигани плочи, едроплощен куфраж. Условието е в сградата да има най-малко 36 апартамента.
За да може да се кандидатства за санирането, етажната собственост в сградата трябва да регистрира Сдружение на собствениците. Тази регистрация се извършва в отдел “Общинска собственост“ в сградата на общината, ет.3, стая 44. Сдружението е едно за цялата сграда, без значение броя на входовете.
Сдружението на собствениците трябва да подаде заявление за кандидатстване по програмата в община Велинград - ет.1, стая 13. Общината ще приеме документите и ще извърши подбора на сградите спрямо заложените изисквания на програмата.
За повече информация можете да се обръщате към Георги Прегьов - младши ексерт, отдел “Европейски проекти и програми“ в сграда на общината ет.1, стая 13 и инж. Даниела Салкина - заместник-кмет на община Велинград, ет.2, стая 26. Подробна информация ще намерите и на официалния сайт на общината.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола