Велинград - online - Производители от Чепино с най-добро домашно вино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Производители от Чепино с най-добро домашно вино
Публикувано 2015-02-17 09:25:32 от Темпо

За шеста поредна година във Велинград се проведе Събор на домашните вина, организиран от Клуба на любителите на виното. На 13 февруари в ресторант “Корона” се събраха местни производители на домашни червени вина. 23 на брой вина бяха представени пред журито за дегустация и оценка на техните качества.

Както и през миналата година, регламентът на конкурса изискваше да се спазват задължителни условия за участие. На първо място трябва виното да е получено от гроздовата реколта на предишната година, което означава, че виното е младо. Ферментацията трябва да се е извършила във Велинград, както и условието за присъствие на производителя на виното или на негов представител.
Тричленното жури в състав: Петко Петков, Васил Дерменджиев и Александър Гайдев имаше нелеката задача да дегустира вината на участниците и да определи най-доброто от тях според вкуса, аромата и цвета му. Въпреки отчетения факт, че определено по-слабата реколта от миналата година може да повлияе негативно за качествата на вината, това не се потвърди. Голяма част от вината бяха с много добро качество и това допълнително затрудни оценките на журито. Все пак в крайна сметка бяха посочени и тазгодишните победители.
За най-добро вино през 2015 г. бе определено произведеното от Атанас Палигоров, който вече няколко пъти заема призови места. На второ място бе класирано виното на Христо Тричков, а на призовото трето остана Ангел Сариев.
Любопитна подробност е, че и тримата местни производители на домашно червено вино са от квартал Чепино, което е знак, че тази част на Велинград може би е най-подходящ за добрите качества на вината.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай