Велинград - online - Кална баня вече работи с две отделения и без почивен ден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кална баня вече работи с две отделения и без почивен ден
Публикувано 2015-02-17 09:35:36 от Темпо

От 13 февруари общинската Кална баня заработи с пълен капацитет. Женското отделение стоя затворено близо 10 години: 5 години заради неуспешната концесия на СД “Братя Бееви” и още толкова, докато се водят съдебните процедури за връщане на банята като общинска и се намерят средства за ремонт. Макар и трудно, общината успя да направи нужния ремонт със собствени средства.

Изцяло обновеното отделение бе открито с водосвет, отслужен от отец Иван от църквата “Успение на св. Богородица”. Той освети и водата в басейна на банята и се пошегува, че мъжете могат само да завиждат, защото женското отделение сега е по-хубаво.
Юлиана Ковачева, директор на общинското предпрятие “Спортни имоти и пазари”, което стопанисва Кална баня, пожела на всички посетители да изцеляват душата и болестите си с вълшебната вода от Власа. Тя благодари на целия персонал, който е започнал ремонта от нищо и с много общи усилия го е довел до успешен финал.
Заместник-кметът Исмет Бабучи подчерта, че ремонтът е извършен благорадение на водената от кмета Иван Лебанов социална политика. Банята ще позволи хора от различни слоеве на обществото да ползват минералните води на Велинград, които винаги са били и трябва да останат за всички, каза г-н Бабучи.
Кална баня е единствената във Велинград, в която вече са отворени и двете отделения. Банята ще работи без почивен ден - и за мъже, и за жени. Остават в сила всички привилегии за пенсионери и инвалиди в дните сряда и четвъртък, цените на билетите са без промяна. Първите посетители на женското отделение се изкъпаха още на 13 февруари, още повече, че заради откриването къпането бе безплатно.
Г-жа Ковачева съобщи, че вече е почти завършен ремонтът на “малката” баня в Чепино, извадени са всички разрешителни за вода от Басейновата дирекция и в скоро време предстои тя също да отвори врати. Ремонтът се прави със средства по спечелен проект, а през 2015 г. общинското ръководство ще кандидатства с проект и за ремонт на другата баня в Чепино.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води