Велинград - online - Правят ново икономическо портфолио на област Пазарджик 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Правят ново икономическо портфолио на област Пазарджик
Публикувано 2015-02-17 09:37:06 от Темпо

На 11 февруари областният управител Трендафил Величков и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев проведоха среща със сдружения на работодатели от област Пазарджик. Представена бе идеята да бъде обособена икономическа зона около Пазарджик, за която държавата, бизнесът и общините да работят активно. Ще бъде създадено ново икономическо портфолио на областта с информация за региона, спецификата на икономическите показатели по отрасли и производства, природни ресурси и работна сила. Фирмите ще имат възможност да представят накратко дейността си и очакванията за бъдещи бизнес партньорства.

Въпреки икономическа активност на бизнеса, в последните години Пазарджик и регионът не са предпочитано място за инвестиции, е подчертал областният управител по време на срещата, в която участваха представители на сдружения на предприемачите, на хотелиерите и ресторантьорите и на работодатели от цялата област. Предвид спецификата в следващите срещи ще бъдат включени и сдружения и организации на земеделските производители. Вече има заявен инвеститорски интерес от фирми в страната и инвеститори от Германия и Австрия, с които предстоят срещи и разговори.
Представителите на бизнеса са изразили подкрепа и са споделили мнение, че към настоящия момент липсва всякаква обобщена, рекламна и аналитична информация за спецификата на бизнеса в региона. Те предлагат в изданието да се включат данни и за свободни терени, които са подходящи за инвестиции, както и да бъдат проведени срещи и разговори със собствениците на производствени мощности около града и региона, които имат капитал и изградена инфраструктура, но след процеса на приватизация не работят. Другият важен въпрос, който затруднява бизнеса в момента, е липсата на квалифицирана работна ръка.
Фирмите, които проявяват интерес към изготвянето на новото портфолио, могат да се свържат с работния екип в областна администрация Пазарджик на тел. 034 40 00 12, 034 40 00 32.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води