Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 17.02.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 17.02.15
Публикувано 2015-02-17 09:51:31 от Темпо

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ Кметът Иван Лебанов оспори решението, с което на 29 януари 2015 г. бяха утвърдени имената на кандидати за съдебни заседатели за Районен съд - Велинград и Окръжен съд - Пазарджик. Като мотив е посочено, че един от одобрените кандидати - Васил Ковачев, не отговаря на условието в закона да се ползва с добро име в обществото. Освен това същият е вписан като адвокат и работата му като съдебен заседател би била предпоставка за конфликт на интереси. Съветниците приеха мотивите и измениха решението. Допълнително бяха утвърдени кандидати за съдебни заседатели и след двукратното удължаване на срока бройката за двете съдилища вече е запълнена.
Новите попълнения за Районния съд са: Иван Пукнев, Красимир Димитров, Иванка Белева, Дуня Дуева, Мустафа Маджиров и Исуф Вакльов, а за Окръжния съд: Никола Лачев, Тодор Владимиров и Георги Благов.

ПРОГРАМА Приета бе Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2015 г. По предложение на кмета Иван Лебанов в Програмата бяха включени още обекти, като очакваните приходи ще се насочват изцяло за подобряване на инфраструктурата - асфалтиране, ВиК, осветление. Кметът не прие упреците на София Ключкова, че асфалтирането с отпуснатите от правителството през 2014 г. 1 милион лева е извършено непрозрачно. Той посочи, че улиците са били определени от комисия, като приоритет е даден на такива до училища, детски градини, болници и обществени сгради. През 2015 г. общината ще кандидатства за още пари за асфалтиране, а паветата, които ще останат след ремонта на булевард “Съедидение” ще се използват за малките улици.

ЗАПЛАТИ Общинските съветници получиха накуп по 11 заплати - за месеците през 2014 г., в които не взимаха възнаграждения. Припомняме, че през януари миналата година те увеличиха заплатите си, което доведе до поредица от съдебни оспорвания от страна на кмета и чувствително забавяне на плащанията.

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ В рамките на бюджета бяха утвърдени представителни разходи на кмета и председателя на Общинския съвет за 2015 г. Общият размер на представителните средства е 10 000 лева.

ЗАДЪЛЖЕНИЯ Приет бе план-график за обслужване на просрочените задължения на общината през 2015 г. В края на 2014 г. общината има просрочени задължения в размер на 380 000 лева, от които 243 366 лева са за заплати на персонала, а останалите към доставчици.

ЧИТАЛИЩА 242 900 лева е субсидията за деветте читалища на територията на общината за 2015 г. (предстои да бъдат отделени 13 880 лева за читалище “Просвета” в Сърница). С тези пари се субсидират 35 щатни бройки на служители в читалищата.

ДЪЛГ Съветниците гласуваха отчета за състоянието на общинския дълг за 2014 г. За периода общината има сключени три договора за кредити по проекти. Единият от тях е окончателно изплатен, а други два ще продължат да се обслужват.

ОБЛЕКЛО По 250 лева за работно облекло ще получат служителите в Общинска администрация за 2014 и 2015 г. Главният финансист Филип Ангелов обясни, че е решено сумата да бъде еднаква за държавните служители и работещите по трудов договор.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай