Велинград - online - Инвалиди се учат да работят с компютър 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Инвалиди се учат да работят с компютър
Публикувано 2015-02-24 09:26:46 от Темпо

Дванадесет души, членуващи в сдружението на инвалидите “Зорница”, преминаха обучение по начална компютърна грамотност в читалище “Васил Левски“ в кв. Каменица. Заниманията се провеждаха по обучителната програма на фондация “Глоб@лни библиотеки”, която чрез мрежата обществени библиотеки се стреми да улесни достъпа на хората до информация, знания и комуникиране.

Обучението по компютърна грамотност е отдавнашна задача на сдружението на инвалидите, защото в условията на не дотам достъпна битова и околна среда и обществен транспорт, то е добра възможност за хората с увреждания от домовете си да общуват, да се информират и да се развличат. Затова желаещите да участват в курса бяха не малко, а първите 12 вече могат да покажат как работят с мишката, пишат и редактират текстове, копират, създават папки, съхраняват документи, но най-много са доволни от това, че свободно могат да влизат в скайп и в необятните пространства на интернет, да питат Гугъл за каквото си искат. Те са във възторг от обучаващите ги млади библиотекарки Йонка Банева и Нина Захова, които с търпение, вещина, с впечатляващо внимание и индивидуален подход отваряха пред курсистите едно след друго прозорчетата към толкова интересния виртуален свят. “Много са любознателни, интересуващи се, амбициозни - се отзоваха за учениците си Йонка и Нина. - Искат да гледат вестници, интересни сайтове”.
Последния ден курсистите получиха свидетелства, връчени им от секретаря на читалището г-жа Илиана Капсъзова и покана от любезните домакини да идват винаги, когато нещо са позабравили или искат да научат в повече. Скоро ще организираме втори такъв курс.
Катя Славова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола