Велинград - online - Осем сгради във Велинград отговарят на условията за саниране 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Осем сгради във Велинград отговарят на условията за саниране
Публикувано 2015-02-24 09:46:21 от Темпо

Осем жилищни блока във Велинград могат да кандидатстват по Националната програма за енергийна ефективност, станала известна като “безплатното саниране”. Те изпълняват условията на програмата да бъдат многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ - ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно повдигани плочи) или ЕПК (едроплощен кофраж) и да имат най-малко 36 апартамента.

До момента обаче в община Велинград няма подадени документи, въпреки че има домоуправители и собственици на жилища, които са проявили интерес. В същото време програмата вече набира скорост и първите кандидати вече са на старта.
На 19 февруари заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи програмата пред собствениците на сгради, домоуправители, представители на общини и на фирми от цялата област Пазарджик. Домакин на събитието бе областният управител Трендафил Величков, който подчерта, че общините в област Пазарджик се включват активно в реализацията на програмата. В срещата взеха участие народните представители Десислава Костадинова и Димитър Гечев от ГЕРБ и зам.-областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев.
Зам.-министърът заяви, че за първи път в условията на пазарна икономика 100% публичен ресурс се дава за подобряване на частна собственост. Той разясни основните изисквания за кандидатстване, както и ползите от програмата. Пряк ефект от санирането за всяко домакинство ще бъде намаляването на енергопотреблението в жилищата и по-ниските сметки за електроенергия, както и увеличаването на експлоатационната годност на сградите чрез тяхното конструктивно укрепване. Друг много важен положителен ефект на Националната програма е стимулирането на малките и средни предприятия в сферата на строителството. Дискусията продължи над два часа заради многото въпроси, свързани със създаването на сдружения на собствениците, сключването на договори, обработването на заявления от страна на общините и конкретните мерки за укрепване и саниране на блоковете.
Собствениците на жилища във въпросните 8 сгради във Велинград също трябва да побързат да проявят активност, ако искат да се възползват от програмата. Регистрацията на Сдружение на собствениците и подаването на документи за кандидатстване в общината зависи изцяло от тях. Подробна информация за програмата може да бъде намерена на сайта на община Велинград, както и от създадения екип в Областната администрация.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води