Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.02.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.02.15
Публикувано 2015-02-24 09:59:03 от Темпо

ДЕФИЛЕ Преди повече от 2 седмици бе образувано това голямо свлачище, близо до входа на дефилето от Варвара към Велинград. Голям късмет е, че тоновете скална маса спряха на сантиметри от шосето, не затвориха пътя и не причиниха щети. Явно отговорните институции вярват в късмета, защото видима работа по укрепване и разчистване на свлачището няма. Но да не забравяме, че идва баба Марта, а тя винаги е готова за пролетни вихрушки, порои и изненади.


ЦИК Осем експерти от Централната избирателна комисия (ЦИК) участваха в организираното на 20 февруари в Сърница обучение във връзка с предстоящите избори за кмет и общински съвет. С отговорностите си в различните етапи от изборния процес се запознаха членовете на Общинската избирателна комисия, на секционните комисии и Общинска администрация. Насоки дадоха и специалисти от ГРАО, пожарната и полицията.

СЕСИЯ Редовната сесия на местния парламент във Велинград е насрочена за 26 февруари от 9.30 часа. Част от интересните точки в дневния ред са свързани с устройство на територии в курорта Юндола, свързани с намеренията на общината за озаконяване на ски писти и зони за спорт и атракции. Ще бъде определено и място за издигане на възпоменателен кръст по инициатива на Сдружение за развитие “Западни Родопи”.

РЕКИ До идването на пролетта на 22 март кметовете на общини трябва да направят проверки на речните легла и прилежащите към тях територии за образуване на нерегламентирани сметища. Там, където има такива сметища, общините са задължени да ги почистят. Заповедта е на министъра на екологията Ивелина Василева, а в РИОСВ - Пазарджик са изготвили график, по който ще контролират изпълнението. Ако сметищата в речните корита не са почистени, екоинспекцията ще пише актове и ще налага глоби на общинските кметове.

НАДЗОР Община Велинград ще подпише договор за авторски надзор по проекта за ремонт на бул. “Съединение”, паркове и зелени зони със софийския консорциум “Урбанико” ДЗЗД с ръководител архитект Александър Кирев. Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 40 000 лева.

БУЛАИР Членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велинград взеха участи във възпоменателната церемония по повод 102 години от боевете при Булаир. В тридневната битка които загиват 255 войници от 27-ми Чепински пехотен полк, а хиляди са пострадали от измръзване. Отбелязването на годишнината се състоя на 20 февруари пред паметника на полка в Пазарджик.

ТОДОРОВДЕН И тази година по случай Тодоровден Община Ракитово организира традиционните конни състезания. Кушиите ще се проведат на 28 февруари (събота) от 11 часа на пътя Ракитово - Костандово.

МИС От 9 до 14 март във Велинград ще се проведат петте финални кръга от конкурса “Мис Вселена България”. Домакин на събитието ще бъде хотел “Олимп”.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води